Ege Postası
Geri

Pazartesi mazbatalar alınacak

İZMİR, 1 Kasım genel seçimleriyle CHP'den 14, AK Parti'den sekiz, MHP'den iki, HDP'den iki olmak üzere 26 milletvekilini meclise gönderdi. Vekiller pazartesi günü mazbatalarını alacak. İzmir milletvekillerinden Necip Kalkan, Atila Kaya, Murat Bakan ve Atila Sertel ilk kez milletvekili olurken MHP'li Oktay Vural, beşinci kez mazbata alacak. İzmir'in vekilleri
Pazartesi mazbatalar alınacak
Haberler / Yerel Politika
7 Kasım 2015 Cumartesi 09:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir'de, aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı AK Partili Binali Yıldırım, MHP TBMM Grup Başkanvekili Oktay Vural'ın da bulunduğu 26 milletvekili mazbatalarını 9 Kasım Pazartesi günü saat 10.00- 12.00 arasında Kültürpark içindeki Atlas Pavyonu'nda, İl Seçim Kurulu hakimlerinden alabilecek. Bu saatlerde orada bulunamayan milletvekillerine mazbataları hafta içinde yine aynı yerden dağıtılacak.

Mazbatalarda milletvekilinin adı, doğum yeri, mesleği gibi bilgiler yer alıyor. Üç nüsha olarak düzenleniyor. Bir nüshası vekile veriliyor, biri Yüksek Seçim Kurulu'na gönderiliyor, diğeri ise il seçim kurulunda kalıyor. Belgede il seçim kurulu başkanı ve üyelerinin imzası bulunuyor. Mazbatasını alan vekil, Meclis'te kaydını yaptırıyor. Ardından milletvekili olduğuna dair kimlik kartını alıyor.

İzmir'de MHP'li Oktay Vural ve MHP'li Ahmet Kenan Tanrıkulu ile CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu beşinci, Binali Yıldırım dördüncü kez milletvekili mazbatasını alacak. İzmir'de AK Partili Necip Kalkan, AK Partili Atila Kaya, CHP'li Murat Bakan, CHP'li Atila Sertel ilk kez milletvekili olacak.(ElifDEMİRCİ/DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası