Ege Postası
Geri

CHP İzmir'de 'delege' mesaisi kaldığı yerden...

CHP'de üyeler, delegeleri seçmek için sandık başına gitti. Gün içinde Bayraklı, Konak, Gaziemir ve Buca gibi büyük ilçelerde sandık kuruldu. Konak'ta gözler Ağustos ayındaki çift listeli yarışta yaşanan arbede nedeniyle seçimin iptal edildiği Kültür Mahallesi'ndeydi. Bu kez tek liste sürprizi yaşanırken, İlçe Başkanı Şakir Başak'ın ısrarına rağmen, listeye yazılmayan eski vekil Sedat Uzunbay mahallesinden delege olamadı. Gaziemir'de uzlaşı listelerle seçime gidildi. Bayraklı'da sadece Doğançay'da çift liste yarıştı. Buca'da ise Başkan Levent Piriştina'nın mahallesinde iki liste vardı. İzmir'de gözler o mahalledeydi
CHP İzmir'de 'delege' mesaisi kaldığı yerden...
Haberler / Yerel Politika
7 Kasım 2015 Cumartesi 09:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ - 1 Kasım genel seçimlerinde istediği sonucu alamayan CHP’de, olağan kongre takvimi kaldığı yerden start aldı.

Ağustos ayında takvim stop etmeden önce İzmir'de Güzelbahçe, Kınık, Dikili, Urla, Seferihisar, Bayındır ve Karaburun’da delege seçimleri tamamlanmıştı.

İzmir’de 23 ilçede delege seçimleri 15 Kasım'a  kadar tamamlanmış olacak.

Gün içinde Bayraklı, Konak, Gaziemir ve Buca gibi büyük ilçelerde sandık mesaisi yaşandı.

7 Kasım Cumartesi metropol ilçelerde sandık kurulan ilçeler ve mahalleler şöyle;

BAYRAKLI
75. Yıl, Adalet, Alparslan, Cengizhan, Çaymahalle, Doğançay, Erener, Gümüşpala, Nafiz Gürman ve Yamanlar…
BUCA
Yaylacık, Adatepe, Akıncılar ve Yeşilbağlar…
GAZİEMİR
Aktepe, Emrez, Binbaşı Reşatbey, Beyazevler, Zafer, Gazi, Irmak, Atıfbey, Yeşil, Gazikent ve Sevgi
KONAK
Kültür, Mersinli ve Turgut Reis


KONAK'TA GÖZLER KÜLTÜR MAHALLESİ'NDEYDİ
Konak’ta gözler Kültür Mahallesi’ndeydi. Ağustos ayında çift listeli yarışta  arbede yaşanmış, olaylar esnasında sandık görevlisi ve ilçe yöneticisine fiziki müdahalede bulunulması nedeniyle tutanak tutularak sandık sorumlular tarafından açmadan ilçe başkanlığına götürülmüştü. İlçe yönetimi seçimi iptal etmişti. 

TEK LİSTE SÜRPRİZİ
Genel Merkez’in takvimi kaldığı yerden başlatması sonrası Kültür Mahallesi için yeniden sandık mesaisi yaşandı. Sandık geçen seçimde yaşananlardan dolayı bu kez ilçe binasına kuruldu. İl Başkan Yardımcısı Kemal Kaygül gözetiminde gerçekleşen seçimde tek liste sürprizi yaşandı. CHP İzmir eski Milletvekili Sedat Uzunbay, Mehmet Aydın Öncel, Muhip Gürpınar, Feyzi Ağababaoğlu gibi isimlerden oluşan turuncu liste bu kez seçime girmedi. 

VARNALI, SAYGILI GİBİ İSİMLER VAR
CHP İl eski Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP İl eski Sekreteri Yekta Varnalı, CHP PM eski Üyesi Hüseyin Saygılı, eski milletvekili aday adayları Kazım Umdular ve Azmi Kumova dışında Şengül Baysak, Mustafa Dal gibi isimlerden oluşan beyaz listeyle seçime girildi.

UZUNBAY DELEGE OLAMADI
Ege Postası’nın edindiği bilgiye göre İlçe Başkanı Şakir Başak, eski milletvekili Sedat Uzunbay’ın beyaz listeye yazılması noktasında uzun süre diretti ancak başaramadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yakın isimlerin oluşturduğu beyaz listede, partinin eski vekili Uzunbay’a yer verilmedi. Uzunbay böylece delege olmayı başaramadı.  Bir önceki seçimde turuncu listede yer alan hiçbir isim beyaz listeye yazılmadı.

Seçim sırasında ilçe binasında bulunan Başkan Başak'ın,  Saygılı, Umdular ve Varnalı gibi isimlerle yan yana gelmemesi dikkat çekti.

Seçimde bu kez arbede yaşanmazken, mahallede uzlaşıda çıkmadı.

TURGUTREİS’TE ÇİFT LİSTE
Turgutreis Mahallesi’nde çift liste rekabeti yaşandı. Seçimi 35’e 28’lik sonuçla  beyaz liste kazandı. Filiz Sezer, Tamer Akçabozan ve Şerife Dukan delege seçildi.


Tek listeyle seçime gidilen Mersinli Mahallesi’nde Akın Küçükoğulları, Kazım Özdemir ve Mehmet Ali Topaçlar delege seçildi.

BAYRAKLI'DA SANDIK MESAİSİ 10:00'DA BAŞLADI
BayraklI'da sandık mesaisi saat 10:00'da başladı. İlçe Başkanı Cemalettin Alper, sandık kurulacak mahallelere tek tek giderek seçimi yakından takip etti.  75. Yıl, Adalet, Alparslan, Cengizhan, Çaymahalle, Erener, Gümüşpala, Nafiz Gürman ve Yamanlar mahallelerinde seçime tek liste ile gidildi.

DOĞANÇAY'DA ÇİFT LİSTE YARIŞTI
Doğançay'da ise kırmızı ve beyaz liste yarıştı. İlçe Başkanı Cemalettin Alper'in desteklediği kırmızı liste kazandı. Kırmızı listede yer alan  ilçe gençlik kolları eski başkanı Serkan Arda delege seçildi.  Beyaz listede ise mahalle muhtarı Halil Vural yer alıyordu.

Gümüşpala’da tek listeyle yapılan seçim sonrası delege seçilen isimler şöyle; Velit Akgün, Adem Gündüz, Mehmet Öztep, Hilmi Arıni MehmetErol, Ramazan Coşkuner, İrfan Coşkun, Erkan Çetinkaya, Ahmet Balıkçı, Gülseren Coşkuner, Gülten Yiğit, Bülent Akgün, Ömer Öztep, Eda Coşkuner

Nafiz Gürman Mahallesi’nde meclis üyesi Münir Demir dışında, Bayram Arda, İlhami Yıldız, Metin Uyma gibi isimler delege oldu.



PİRİŞTİNA'NIN MAHALLESİ'NDE KIRMZI LİSTE KAZANDI
Delege seçimlerinde sonuçların merakla beklendiği ilçelerin başında gelen Buca’da, Belediye Başkanı Levent Piriştina’nın bulunduğu Adatepe Mahallesi’nde çift liste heyecanı yaşandı. Piriştina her iki listede de yer aldı. Kırmızı listede eski Belediye Başkanı Ercan Tatı’nın bir dönem başkan yardımcılığını yapan Suat Nezir,  Abuzer Ergül,  Mahmut Çelik,  Özgür Şimşek gibi isimler yer aldı. Rakip beyaz listede ise Birsen Çelik Kiper, Ümit Şimşek,  İbrahim Karakoyun ve Haydar Göktepe gibi isimler yer aldı. Adatepe’de kırmızı liste 137 oyla seçimi kazandı. Beyaz liste 108 oy aldı. 

YAYLACIK'TA SEÇİM İPTAL
Yaylacık Mahallesi’nde yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçim iptal oldu. Yaylacık’ta sandık önümüzdeki günlerde yeniden kurulacak.


GAZİEMİR'DE UZLAŞI VAR
Delege seçimi heyecanının yaşandığı bir başka ilçe olan Gaziemir'de ise sabah erken saatlerde sandık mesaisi başladı. İlçe Başkanı Umut Tekin, mahallelerde seçimi yakından takip etti. Gaziemir’de Aktepe, Emrez, Binbaşı Reşatbey, Beyazevler, Zafer, Gazi, Irmak, Atıfbey, Yeşil, Gazikent, Sevgi mahallelerinde sandık kuruldu ve tek liste ile seçimler yapıldı. Gün sonunda Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, mevcut meclis üyelerinin tamamı,  Esnaf Odası Başkanı Süleyman Beyen, eski ilçe başkanlarından Yüksel Demirsoy ve Elif Becek, eski meclis üyelerinden Recep Kaner, Necati Kırmaz, Tahsin Çuhadar, Fahri Ayan, Burhan Can, Ömer Peker gibi isimler delege listelerinde yer aldı.

Seçim sonunda seçilen 352 delegeden 196’sı kadın ve gençler oluşturdu.



TİRE’DEN İSTİFA HABERİ GELDİ
Öte yandan delege seçimlerinin en sancılı ilçesi olan Tire’de sürpriz bir gelişme yaşandı. Delegelerin sandık kurulmadan belirlendiği ve ilçe başkanlığı karar defterinde sahtecilik yapıldığı iddiasıyla İlçe Eski Başkanı Nedret Timur’un ilçe başkanı Şenol Sardoğan ve yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Tire’de, İl Eski Sekreteri Yücel Özen delegelikten istifa etti. Özen sosyal medya hesabından ‘hukuksuzluk’ vurgusu yaptığı bir açıklamayla delegelikten istifa ettiğini duyurdu. Özen’le birlikte ‘delege seçilen’ birçok ismin de süreçte istifa karar alacakları bildirildi.

6 MAHALLEDE YENİDEN YAPILACAK
İl yönetimi, geçtiğimiz toplantıda gelen itirazlar üzerine Tire’de, Somak, Musalar, Yeni Çiftlik, Adnan Menderes, Kurtuluş ve Dört Eylül mahallelerinde seçimin yeniden yapılması yönünde karar almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası