Ege Postası
Geri

Narlıdere'de Başkan Batur'a sandık şoku!

Süreçte sahte liste skandalıyla sarsılan Narlıdere CHP'de, takvimin yeniden start almasıyla birlikte partililer sandık başına gitti. 11 mahallenin beşinde çift liste rekabeti yaşandı. Belediye Başkanı Abdül Batur’a yakın isimlerin yer aldığı beyaz listeler ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Kılıç'ın öncülüğündeki Özgür İrade Hareketi'nin desteklediği mavi listeler yarıştı. Çamtepe, Narlı ve Huzur'da mavi liste zaferle ayrıldı. Başkan Batur mahallesi Narlı'da şok yaşadı. Karşıyaka Bahriye Üçok Mahallesi'nde 3 listeli yarışta zafer belediye/ilçe destekli beyaz listenin oldu. Sahte liste skandalı yaşanan Narlıdere'de seçim yapıldı
Narlıdere'de Başkan Batur'a sandık şoku!
Haberler / Yerel Politika
9 Kasım 2015 Pazartesi 18:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI/HABER SERVİSİ -  İzmir CHP’de delege seçimleri tüm hızıyla sürüyor. Hafta başı mesaisinde gözler Narlıdere’deydi...

SAHTE LİSTE SKANDALI YAŞANMIŞTI
Temmuz ayında delege seçimlerinde oy kullanılacak partililerin listesinin ilçe başkanlıklarına ulaşması sonrası Narlıdere’de skandal gelişme yaşanmıştı.Listelerin askıya çıktığı ilk gün ilçe binasına Genel Merkez'den gelen mavi mühürlü liste yerine kağıt cinsi ve mühür rengi farklı, fazladan üyenin olduğu bir başka listenin askıya çıkarıldığı ortaya çıkmıştı. İl yöneticileri tutanak tutarken konu Genel Merkez'e kadar uzanmıştı. İlçe Başkanı Cafer Esen ise yaşananlardan haberi olmadığını ifade etmişti. İl yönetimi ve Genel Merkez’in süreçte Narlıdere’de  hiçbir adım atmaması, ilçedeki bir çok partilinin tepkisine neden olmuştu.


11 MAHALLEDE SEÇİM YAPILDI
Narlıdere’yle ilgili belirsizlik sürerken, Genel Merkez'in kongre takvimini yeniden başlatması üzerine ilçede partililer sandık başına gitti. 2.İnönü, Altıevler, Atatürk , Çamtepe , Çatalkaya,Huzur, Ilıca, Limanreis, Narlı Mahallesi, Sahilevleri, Yenikale Mahallesi’nde sandık kuruldu.  Saat 17:00’de başlayan oy atma işlemi saat  20:00’de sonuçlandı.

GÖZLER 5 MAHALLEDEYDİ
Gözler Çamtepe, Çatalkaya, Huzur, Yenikale ve Narlı mahallelerindeki seçimdeydi. Bu mahallelerde Belediye Başkanı Abdül Batur’a yakın isimler ve ilçe yönetiminin desteklediği beyaz liste ile Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hakan Kılıç'ın öncülüğündeki Özgür İrade Hareketi'nin desteklediği  mavi listeler yarıştı.

İŞTE SONUÇLAR
Çatalkaya'da zafer, Başkan Batur ve ilçe yönetimi destekli beyaz listenin oldu. Beyaz liste 311 oy alırken, mavi liste 290 oy da kaldı. Milletvekili adayı olan Ednan Arslan, Meclis Üyeleri Asker Güneş, Tuna Türksever, Mehmet Maltepe, Serpil Akgün, Tibet Foçalı, mahalle muhtarı Hıdır Tekemen gibi isimler delege seçildi.

ÇAMTEPE'DE KILIÇ GÜLDÜ
Seçim sonucunun merakla beklendiği Çamtepe Mahallesi'nde zafer Büyükşehir Meclis Üyesi Hakan Kılıç'ın yer aldığı mavi listenin oldu. Özgür İrade Hareketi'nin mavi listesi 219 oy aldı. Beyaz listeye ise sandıktan 189 oy çıktı. Kılıç dışında Belediye Meclis Üyesi Merdan Salman da delege seçilmeyi başaran isimler arasında yer aldı.


BATUR EVİNDE KAYBETTİ
Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, mahallesinde şok yaşadı. Batur'un mahallesi olan Narlı'da, Özgür İrade Hareketi'nin mavi listesi kazandı. Mavi liste 215 oy alırken, belediye/ilçe destekli beyaz liste 165 oy da kaldı. Batur doğal delege olduğu için kongrede oy kullanabilecek. Narlı'da mavi listenin başını milletvekili aday adayı Ergin Demir çekti. 


HUZUR'DA DA MAVİ LİSTE KAZANDI
Beyaz ve mavi listelerin rekabetine sahne olan bir başka mahalle Huzur'da ise gülen taraf Özgür İrade Hareketi'nin mavi listesi oldu. Mavi listeye 63, beyaz listeye 51 oy çıktı.

Yenikale'de beyaz liste kazandı. İl eski Saymanı Celal Yıldız delege seçilen isimler arasında yer aldı. 


KARŞIYAKA'DA 3 LİSTELİ YARIŞ
Öte yandan Karşıyaka'da Bahriye Üçok mahallesinde de delege seçimi yapıldı. Sandık mesaisi saat 18:00'de başladı, 21:00'de noktalandı. 3 listeli seçim oldu.  Belediye ve ilçe yönetimi destekli farklı yapılan uzlaştığı beyaz liste, Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cihan Türsen ve Özgür Üye Platformu'nun desteklediği mavi liste ve İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tarafından hazırlanan ikinci bir beyaz liste yarıştı.

Belediye/ilçe destekli beyaz liste 203 oy alırken, mavi liste 110, Özdemir'İn beyaz listesi ise 30 oy aldı.

İsmi uzun süredir ilçe başkanlığı için geçen CHP Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Uğur Yıldırım ve meclis üyesi Ahmet Diker,  Kent A.Ş. Eski Genel Müdürü ve Belediye Eski Meclis Üyesi Halil Arda, Şengül Bağ, Gülgün Sevil, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Ozan Uyan, Eski Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Akbaş, İlçe Gençlik Kolları Eski Başkan Yardımcısı Taylan Kolat'ın kardeşi  Fatoş Kolat Demirci gibi  isimler delege seçilmeyi başardı.

Özdemir'in belediye/ilçe destekli beyaz liste ile Türsen ve ekibinin desteklediği mavi listede yer almak istemediğinden sadece kadın, genç ve üyelerden oluşan tepki listesiyle seçime girdiği öğrenildi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası