Ege Postası
Geri

Konak'ta gergin meclis

Konak meclis toplantısında söz alan AK Parti'li Abdullah Siyahkoç, belediye bürokratlarının meclis üyelerine tavır ve davranışlarından duyduğu rahatsızlığını Başkan Pekdaş'a iletti. Siyahkoç, “Meclis üyesini, iş takipçisi, malı götüren, pis işe bulaşan biri olarak mı görüyorlar acaba'" dedi. Siyahkoç, geçen mecliste gündeme gelen 'çomak' tartışması üzerinden Başkan Pektaş'a, "Geçen oturumda ‘çomak soktum, rantlar kestim’ diyorsunuz. Böyle açıklama yapıyorsunuz diye insanlar bizi böyle görüyor” sözleriyle yüklendi. Başkan Pekdaş ise bürokratlarını savundu. Konak'ta gergin meclis
Konak'ta gergin meclis
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Eylül 2015 Perşembe 19:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Konak Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısı ikinci oturumu Başkan Sema Pekdaş başkanlığında gerçekleşti. Toplantının dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Partili Abdullah Siyahkoç, belediye bürokratlarının meclis üyelerine olan davranışları hakkında Başkan Pekdaş'a şikayet etti. Pekdaş ise belediye bürokratlarını korudu.

MALI GÖTÜREN OLARAK MI GÖRÜYORLAR'
Siyahkoç, “Meclis üyelerine gerekli değerin verilmediğini önceki meclis oturumlarında da söyledim. Şu an da aynı şekilde meclis üyelerine gerekli değerin verilmediğini görüyorum. Bazı arkadaşların ‘beni belediye başkanı atadı meclis üyesi kim’ tavırları var. Örnek göstermiyorum olan şeyi söylüyorum.  Meclis üyesini, iş takipçisi, malı götüren, pis işe bulaşan biri olarak mı görüyorlar acab? Biz burada 1 lira para alıp 5 lira harcayan insanlarız.  Bizden bürokrat arkadaşlarımıza yanlış bir şey giderse bunu açıklasınlar. ‘Bu bana bunu teklif etti’ desinler" dedi. Başkan Pekdaş'ın Siyahkoç’a verdiği “Genelleme yapmayınız. Burada sözümü keseceğim” şeklindeki sözleriyle meclis ortamı gerildi. 

ÇOMAK YİNE GÜNDEMDE 
Siyahkoç, “Böyle yapmayın. Konuşamıyoruz diye böyle oluyor” dedi. Başkan Pekdaş, “Konuşun ama üslubunca konuşun. Ortaya ithamlar atıyorsunuz. Birbirimize saygılı olmak zorundayız” diye konuştu. Bunun üzerine Siyahkoç, “Geçen oturumda ‘çomak soktum, rantlar kestim’ diyorsunuz. Böyle açıklama yapıyorsunuz diye insanlar bizi böyle görüyor. Ayrıca hiçbir meclis üyesinin kimseye karşı bir saygısızlığını görmedim. Biz yanlış bir şey söylediysek gelsin söylesinler. Biz bundan sonra yanlış bir şey görürsek bunun takipçisi olacağız” dedi.

BÜROKRATLARINI KORUDU

Başkan Pekdaş da belediyede görev yapan bürokratlarını savunarak, “Herkes birbirine saygı duymak zorundadır. Belediyenin içindeki insanlar hayatı bilen, okumuş insanlardır. Biz de bazı şeyleri ifa ederek buralara geldik. Herkesin bir geçmişi var. Öyle kolaylıkla silinmez. Birbirimizi genel laflar üzerinden bu kadar çok örselemeyelim. Bu siyaset mekanizmasına o da demokrasiye, seçilmişlere verilen bir zarardır” diye konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası