Ege Postası
Geri

Konak'ta kardeş bereketi: Pekdaş, Tartan'ı solladı!

2014 yerel seçimlerinin ardından toplam 10 ayrı ilçe belediyesiyle kardeş olan Konak Belediyesi, bir önceki döneme ait rekoru da geride bıraktı. Eski Başkan Hakan Tartan yurt dışındaki belediyeleri kardeş seçerken, yeni Başkan Pekdaş'ın ise kadın belediye başkanlarına ağırlık verdiği gözlendi. Konak'ta kardeş bereketi
Konak'ta kardeş bereketi: Pekdaş, Tartan'ı solladı!
Haberler / Yerel Yönetimler
2 Ağustos 2016 Salı 09:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞERNTÜRK/HABER SERVİSİ- 2009-2014 yılları arasında toplam 9 ayrı belediye ile kardeş şehir ilişkisi kuran Konak Belediyesi'nde bu dönem rakam 10'a yükseldi. Sadece 2,5 yıl içerisinde Türkiye'nin dört bir yanına yayılan Konak ilçesi bununla da kalmazken, gelişen ilişkilerle birlikte İzmir'in merkez ilçe belediyesine adeta kardeşlik teklifi yağmaya devam ediyor.

Yerel seçimlerin ardından başkanlık koltuğuna oturan Sema Pekdaş, belediyenin halkla ilişkiler ve diğer belediyelerle kurduğu kardeşlik bağı ile de dikkat çekiyor. Bu dönem adeta kardeşlik talebi yağan Konak'a, son olarak Uşak İli Sivaslı ilçesinin beldesi Pınarbaşı Belediyesi de katıldı.

PEKDAŞ'TAN KADIN DAYANIŞMASI

Alınan son meclis kararı ile birlikte 2,5 yılda toplam 10 belediyeyi kardeş ilan eden Konak Belediyesi böylelikle geçtiğimiz 5 yıllık dönemi de geride bıraktı. Malatya'dan Hekimhan, Denizli'den Bozkurt, Kütahya'dan Şaphane, Hakkari'den Yüksekova, Tunceli'den Hozat, Şırnak'tan Beytüşşebap, Yozgat'tan Bahadın, Mardin'den Artıklu ve son olarak da Bosna Hersek'ten Doboj Jug ilçelerini kardeş şehir seçen İzmir'in merkez belediyelerinden Konak'ta en dikkat çeken ayrıntı ise ortaya çıkan kadın dayanışması oldu. Başkan Sema Pekdaş, bu dönem özellikle kadın belediye başkanlarının görev yaptığı belediyelerin kardeşlik talepleri ile karşılaşırken, kurumsal dayanışma köprüsü kurulan maddi durumu zayıf diğer belediye yönetimlerine yapmış olduğu araç, gereç, malzeme ve sosyo-kültürel yardımları ile de takdir toplamaya devam ediyor.

ESKİ BAŞKAN TARTAN YURT DIŞINI ADRES SEÇMİŞTİ

Önceki dönemde belediyeyi yöneten Hakan Tartan'ın ise görev süresi boyunca yurt dışını ve kıta aşırı ülkelerin ilçelerini adres seçmesi dikkat çekiyordu. İlk olarak Amerika'nın New York kentinde Konak ilçesinin politik ve coğrafi anlamda eş değer yerleşkesi Brooklyn'i adres seçen Tartan daha sonra sırasıyla İtalya'nın Terni Belediyesi, Almanya'nın Bonn Belediyesi, Yunanistan'ın Drama şehri, Ukrayna Kırım Özerk Cumhuriyeti'ne bağlı Bahçesaray Belediyesi, Isparta Yenişarbademli Belediyesi, Hırvatistan'ın Vukovar Belediyesi, Makedonya Cumhuriyeti'ne bağlı Bitola Belediyesi ve Konya İmrenler Belediyesi'ni meclis kararıyla kardeş ilan etmişti. Önceki dönem kardeş olduğu 9 belediyenin 7'si yabancı olan Konak'ta kurulan bu dostluk köprüsü neticesinde birçok önemli organizasyon da düzenlenmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası