Ege Postası
Geri

Konak'ta meclis üyesi disipline!

Bir süredir meclis üyeleri arasında yaşanan görüş ayrılıkları ve şiddetli tartışmalarla gündeme gelen Konak Belediyesi’nde Eylül ayında yaşanan kriz yeniden patlak verdi. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile CHP'li meclis üyesi Cem Aksan arasında partinin grup toplantısında başlayan "Faşist" kavgası meclis oturumuna taşınırken, tartışmalara AK Parti grubu da dahil oldu. Gelişmelerin ardından CHP'li Aksan, Başkan Pekdaş'ın isteği üzerine disipline sevk edildi. CHP Konak'ta 'faşist' kavgası!
Konak'ta meclis üyesi disipline!
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Kasım 2015 Cumartesi 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Dün çeşitli gerginliklere sahne olan Konak Belediyesi'nin meclis oturumu öncesinde gerçekleşen CHP'nin parti içi grup toplantısında tansiyon yine yükseldi. CHP'li meclis üyelerinin belediye şirketinin son mali durumu hakkında bilgi istediği ve üst üste verdikleri soru önergeleriyle Pekdaş'ı eleştiri yağmuruna tuttuğu meclis oturumda ise ipler adeta kopma noktasına geldi.
 
 "
Konak'ta rant kavgası tam gaz: 'Eylül krizi' yine hortladı!"HABER İÇİN TIKLAYINIZ

CHP GRUBU PEKDAŞ'A KARŞI KAZAN KALDIRDI
CHP grubunun cephe aldığı Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın meclisteki gergin tavrı dikkatlerden kaçmazken, yaşanan durum parti içi muhalefetin Pekdaş'a yönelik baskısı olarak yorumlandı. Son oturumda dikkat çeken bir diğer detay ise CHP'li üyelerin sert muhalefetine ortak olan AK Parti'li bazı meclis üyelerinin CHP'li isimlere verdiği destekti. Pekdaş'a karşı gelen AK Parti'li ve CHP'li meclis üyelerinin gündüz saatlerinde yaptıkları görüşmede aldıkları ortak karar üzerine işbirliğine giderek birlikte hareket ettikleri öğrenildi.
 
MECLİS ÜYELERİ ŞİRKETTEN MAAŞ İSTEMİŞ
İddiaya göre, meclis üyeleri ile Belediye Başkanı Sema Pekdaş arasındaki esas kriz geçtiğimiz ayki meclis toplantısı öncesinde patlak verdi. Mecliste "Yalı grubu" olarak da bilinen yaklaşık 15 üyeden 7'si belediye şirketi MERBEL A.Ş.'de kendilerine yönetim kurulu üyeliği görevi verilmesini isterken, Pekdaş'tan ise belediye meclisinin şirkete karışamayacağı gerekçesiyle ret yanıtı geldiği öğrenildi.
 
BAŞKAN'DAN REST: BENİM YOĞURT YİYİŞİM BÖYLE
Meclis üyelerinin taleplerine karşılık, geçmiş dönemin aksine şirket yönetiminde meclis kadrosundan kimseye yer vermeyeceğini açıklayan ve "Benim yoğurt yiyişim böyle" yanıtını veren Pekdaş'ın tavrı sonrasında ipler kopma noktasına geldi. Diğer yandan, Başkan Pekdaş'a cephe alan meclis üyelerinin bu sefer de belediye şirketinin hesaplarını incelemek amacıyla denetim kurulu oluşturmaya yönelik hamlesi de sonuçsuz kaldı.
 
FAŞİST TARTIŞMASI DİSİPLİNLİK ETTİ
Basına kapalı gerçekleşen grup toplantısında yaşanan gerginlikler sonrasında Pekdaş'a tepki gösteren CHP'li meclis üyesi Cem Aksan'ın "Faşist" çıkışının ise iki isim arasında ipleri tamamen kopardığı öğrenildi. Aksan'ın "Adeta Faşistlik yapıyorsunuz. Belediyeyi faşist bir tutumla yönetiyorsunuz" sözlerine karşılık, Başkan Sema Pekdaş'ın "Siz bana nasıl faşist dersini? Ben hayatım boyunca faşizme karşı mücadele etmiş bir insanım" yanıtını verdiği iddia edilirken, söz konusu gelişmenin ardından yaşanan krizin partinin disiplin organlarına taşındığı öğrenildi. Tartışma neticesinde bazı meclis üyelerinin gergin ortamı yatıştırmaya yönelik çabalarına karşılık, CHP'li meclis üyesi Aksan'ın Başkan Pekdaş'ın isteği ile disiplin kuruluna sevk edildiği belirtildi.
 
GERGİNLİK MECLİSE TAŞINDI
Kemeraltı, Basmane ve İnönü Caddesi gibi çeşitli bölgelerde yatırımcıya verilen imar izinleriyle ilgili CHP grubu arasında yaşanan çatlak son meclis oturumunda bir kez daha kendisini gösterirken, meclisin hedefinde ise bu kez Belediye Başkanı Sema Pekdaş yer aldı. Geçtiğimiz hafta düzenlenen ve sadece 6 meclis üyesinin katıldığı bütçe yemeğinde verilen 31 fire üst üste gelen iddiaları ve meclis üyelerinin Pekdaş'a cephe aldığı yönündeki söylentilerini de haklı çıkarmış oldu.
 
EYLÜL AYINDA DA KRİZ YAŞANMIŞTI
Diğer yandan, dünkü meclis oturumunda yaşanan kavga ve gerginliklerin bir benzeri ise Eylül ayında yaşanmıştı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yaz aylarında verdiği iki ayrı röportajda "Konak'ta tekere çomak soktum" ve "At gözlüğü takmaya gerek yok" sözleri meclis üyeleri arasında tepki toplamış, önceki ay  gerginlik meclis oturumuna da yansımıştı. CHP'li üye Vedat Uğur'un başını çektiği bazı meclis üyeleri, Başkan Pekdaş'ın ifadelerine açıklık getirmesini istemiş, rant ve iş takipçiliği ile suçlandıklarını savunarak kendisinden özür dilemesini istemişti.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası