Ege Postası
Geri

Konak'ta 'paralel semt pazarı'

Konak Belediyesi'nin milyonlarca liralık yatırımla Hatay'da 3 bin 200 metrekarelik alanda hizmete açtığı yeni kapalı pazaryeri de esnafa yetmedi. Akşam saatlerinde zabıtanın çekilmesini fırsat bilen seyyar satıcılar, Askeri Hastane önünde kurdukları tezgahlar ile kendilerine "Paralel semt pazarı" kurdu. Konak'ta esnaf tepkili: Haksız rekabet!
Konak'ta 'paralel semt pazarı'
Haberler / İzmir
7 Ocak 2016 Perşembe 15:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ortaklığında milyonlarca lira harcanarak İzmir'e kazandırılan Hatay Katlı Otopark ve Pazaryeri geçtiğimiz yaz aylarında tam kapasite ile hizmete açılmasına karşın, sokaklarda yaşanan tezgah çilesi bir türlü bitmedi.

HATAY'DA KAÇAK SEMT PAZARI KURDULAR, SEYYAR SOKAKLARDA CİRİT ATIYOR
İnönü Caddesi'nde haftanın üç günü hizmet veren semt pazarının kurulduğu eski sokaklar ile metro istasyonu girişi ve Hatay Askeri Hastane girişini mesken tutan seyyar satıcılar bölgede yeni bir sıkıntıyı beraberinde getirdi. Akşam saatlerinde ve özellikle mesai saatlerinin sona ermesi ile birlikte zabıta görevlilerinin sokaklardan çekilmesini fırsat bilen seyyar satıcılar, bölgeye araçlarla çıkartma yaparak kaldırımları esir alıyor. Kurallara aldırış etmeksizin kaldırımlara açtıkları tezgahlar ve Askeri Hastane'nin duvarlarına astıkları giyim malzemeleri ile yolları işgal eden kayıt dışı satıcılar vatandaşları da isyanın eşiğine getirdi. Semt pazarının kapanış saatlerine yakın cadde üstü ve kaldırımda açılan seyyar tezgahları nedeniyle yolda yürümekte zorlanan semt sakinleri, "O kadar pazar yeri açıldı. Bu manzara semtimize yakışmıyor. Bu ayıba bir son verin" diyerek yetkilileri göreve davet etti. Tencereden tavaya, ayakkabıdan kadın iç çamaşırlarına kadar hemen hemen her türlü ürünü bulmanın mümkün olduğu askeri tesis önünde yaşanan bu manzara görenleri hayrete düşürürken, İzmir'in en işlek caddeleri arasında yer alan güzergahta yetkililerin duruma seyirci kalması ise dikkat çekti.
 
ESNAF TEPKİLİ: HAKSIZ REKABET!
Yaşanan bu duruma isyan eden pazar yeri esnafı ise duruma tepki gösterdi. İlçe belediyesine tezgah açabilmek için ücret ödediklerini ve tesiste yasal olarak iş yaptıklarını kaydeden pazarcı esnafı, kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesini istedi. Civardaki seyyar satıcıların haksız rekabete yol açtığını savunan tezgah sahipleri, "Biz burada paramızı veriyoruz, kanunlara saygılı şekilde iş yapıyoruz ve sokaklarda tezgah açmıyoruz. Hani nerede kaldı eşitli? Zabıt ekipleri artık lütfen bu rezalete dur desin" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası