Ege Postası
Geri

Sındır: Paterson Köşkü’nün tahsis kararı memnuniyet verici!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Bornova’daki Paterson Köşkü’nün restorasyon çalışmaları için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devri haberini Bornovalıların yıllardır beklediğini ve bunun memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Sındır: Paterson Köşkü’nün tahsis kararı memnuniyet verici!
Haberler / İzmir
6 Ocak 2016 Çarşamba 18:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bornova’da Anıtlar Yüksek Kurulunun 12.01.1974 Paterson’un Evi olarak bilinen binanın aynen korunması gerekli eser kararı olmasına karşın kırk yılı aşkın süredir köşkün harabeye döndüğünü ifade eden Sındır; “Bornova Belediye Başkanlığım sırasında da üzerinde ısrarla durdum. Konuyu Ankara’da defaten ilgili mercilere taşıdım. Şehrin merkezinde yer alan bu tarihi yapıyı koruyalım, gelecek kuşaklara taşıyalım dedim. Bornova Kültür Merkezi için de aynı şeyi söyledim. Siz yapın, yapmıyorsanız da bize verin biz yapalım dedim. Ama maalesef ne kendileri yaptılar ne de bize yaptırdılar” dedi.

Meclis gündemine taşıdığım ilk konu!
7 Haziran seçimleri sonrası İzmir Milletvekili olarak Meclis gündemine ilk taşıdığı konunun da Paterson Köşkü ve Bornova Kültür Merkezi’nin durumunu Maliye Bakanı ile Kültür Turizm Bakanına 9 Temmuz 2015 tarihli 7/961 esas numaralı önerge ile sorduğunu anımsatan Sındır şöyle dedi: “Tabii Sit (daha sonra III. Derece Doğal Sit) alanı olarak ilan edilmiş olan Paterson Köşkü bakımsız ve harabe bir şekilde bulunmaktadır. Tarihi yapı birkaç kez de yangın geçirmiş olduğu için yıkılabilecek durumda, çevreye koku ve rahatsızlık vermektedir. Aynı şekilde yaklaşık 20 yıl önce 22 No’lu parsel üzerinde Kültür Bakanlığınca ihale edilerek yapımına başlanan ‘Bornova Kültür Merkezi’ projesi ise halen kaba inşaat durumunda. İnşaat yeterli ödenek ayrılamadığı için de tamamlanamamış ve kültür merkezi halkımızın hizmetine sunulamamış durumdaydı. Bu durum 1978 yılından günümüze kadar Bornovalılar başta olmak üzere İzmirlilerin eğitim, kültür vb. sosyal hizmetlerden mahrum olmaları anlamına gelir.”

Darısı Bornova Külütür Merkezi’ne
Paterson Köşkü’nün,restorasyonu çalışmaları için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın İzmir Büyükşehir Belediyemize kaldırmış olduğu tahsisatın yeniden tesis edilmesi Bornovamız için de İzmirimiz içinde çok hayırlı olmuştur diyen CHP’li Sındır; “umarım Paterson Köşkü tarihi dokusu ile eski günlerine kavuşur. Bornovamızın sembolleri arasındaki görkemli yerini alır. Bu gelişmenin yılan hikayesine dönene Bornova Kültür Merkezinin bitirilmesi için de bir vesile olmasını dilerim. Darısı Bornova Kültür Merkezi’ne” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası