Ege Postası
Geri

Konak’tan Balkanlara dostluk eli

İzmirli Boşnaklar Derneği Başkanı Hamza Yavuz, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Bosna Hersek’in Tuzla Kantonu Ticaret, Turizm ve Ulaşım Bakanı Aziz Cackovic ile Ticaret, Turizm ve Ulaşım Başkanı Hasan Sejdinovic’i ağırladı.
Konak’tan Balkanlara dostluk eli
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Aralık 2012 Pazartesi 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir’deki 4. kuşak Boşnakların kendi kültürlerini yaşatabilme gayretlerini takdirle karşıladığını söyleyen Hersek’in Tuzla Kantonu Ticaret, Turizm ve Ulaşım Bakanı Bakan Aziz Cackovic, “Birbirinize bu kadar destek vermeniz çok güzel. Elimizden geldiğince biz de bu birlikteliğinize Bosna’dan destek vermeye hazırız. Umarım geleneğinizi yaşatma çabanız daha ileriye gider” dedi. Cackovic, savaş sonrası Bosna’daki durumun giderek düzelmeye başladığını kaydederek, “Umarım geleceğimiz daha iyi olur. Henüz tam olarak her şey düzene girmedi. Bosna bir gün yeniden özgür olacak. Buna inanıyorum” diye konuştu.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, turizm açısından Bosna Hersek’te de gezilip görülebilecek çok güzel yerler olduğu kaydederek, “İki ülke ve İzmir Tuzla arasında turizmin gelişmesi için ben de elimden geleni yapmaya hazırım. Yurt dışı tatillerini hep aynı ülkede yapmak yerine böyle az bilinen yerlere de gidilip, farklı kültür ve şehirlerin tanınmasından yanayım. Atalarımızın topraklarını, kültürlerini tanımasından yanayım. Atatürk’ün Balkan kültürü ve disiplini sayesinde bu ülke karanlıktan aydınlığa kavuştu” dedi. Başkan Tartan dernek üyelerini yaz aylarında da Tuzla’ya götürme sözü verdi.
Dernek Başkanı Hamza Yavuz, dernek çatısı altında her ayın ilk perşembe günü İzmir’deki farklı derneklerle kaynaşma toplantıları düzenlediklerini ifade ederek, “Burada sadece kendi kültürümüzü yaşatmaya değil, kentteki diğer kültürleri de tanımaya çalışıyoruz. Kültür alışverişinde bulunuyoruz. Bugün Konak Belediye Başkanımızı, Tuzla’dan gelen konuklarımızı ve İzmir’de yaşayan Karadenizli konuklarımızı ağırlamaktan çok mutluyuz. Bize her zaman destek olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a da minnettarız” diye konuştu.
Konuklara, Boşnak Böreği ve sütlü, kaymaklı, peynirli biber turşusu ikram edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası