Ege Postası
Geri

Solak sessizliğini Ege Postası'na bozdu

Kentte çöpün yeni adresi konusunda polemik yaşanırken, Yıllardır Harmandalı'da İzmir'in çöp yükünü tek başına sırtında taşıyan Çiğli'de, Belediye Başkanı Metin Solak sessizliğini bozdu
Solak sessizliğini Ege Postası'na bozdu
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Aralık 2012 Cumartesi 19:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAN AVCI/HABER SERVİSi - Çiğli belediye Başkanı metin Solak, çöpün Harmandalı'da kalmasının mümkün olmayacağının altını çizerken, hem çöpü ilçelerinde istemeyen başkanlara seslendi hem de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın "Başka yer aramaya lüzum yok, tesisi Harmandalı’ya kurun” çıkışını değerlendirdi.


ÇÖP KENTTE KRİZ YARATTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'çözemediğim tek sorun ' dediği çöp konusunda Büyükşehir'in Bornova ve Karşıyaka'da iki yeni hamle yapması kentte gündemi oluşturdu.  Büyükşehir Belediyesi 'nin Bornova Işıklar Mahallesi'nde katı atık transfer istasyonunu mecliste planlara işlemesi ve  uzun zamandır yeri sır gibi saklanan yeni  katı atık bertaraf tesisinin Karşıyaka Yamanlar bölgesine yapılmasının planlaması  kentte çöp polemiği başlamıştı. Büyükşehir'in iki ilçedeki hamlesine Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak karşı çıkmıştı. Kentteki çöp krizine Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım da katılarak , " “Yeni yer göstererek İzmir’i meşgul etmeyin. Başka yer aramaya lüzum yok, tesisi Harmandalı’ya kurun” çıkışı yapmıştı.


"HARMANDALI ÖMRÜNÜ TAMAMLADI"

Yıllardır Harmandalı'da İzmir'in çöp yükünü tek başına sırtında taşıyan Çiğli'de, Belediye Başkanı Metin Solak 'çöp krizi'nde sessizliğini bozdu.  Çiğli'de çöpü istemediklerini kesin bir dille dile getiren  Başkan Solak, " Yeni tesis kesinlikle Çiğli'de olmayacak. Çiğlililer olmayacağından emin olabilir. Harmandalı fiziki olarak ömrünü tamamladı. Çiğli'de tekrar olma ihtimali yok. Bir süre sonra büyük facialara neden olabilir. Kimse duygusal davranmasın. Çiğli'de çöp deponi alanının ömrünü tamamladığını herkes biliyor" dedi.


" 250 BİN KİŞİNİN YAŞADIĞI YERE ÇÖPÜ BIRAKMAK İSTİYORLAR"

Bakan Yıldırım'ın 'Başka yer aramaya lüzum yok, tesisi Harmandalı’ya kurun' çıkışını değerlendiren Başkan Solak, "150 kişinin yaşadığı Taşkesik köyüne tesisi  istemeyenler 250 bin kişinin yaşadığı bir yere çöpü bırakmaya çalışıyor. Buna müsaade etmeyeceğiz.   Çiğli'de ne tesis kurulabilir ne de  mevcut alan devam edebilir. Buna alanın kendisi izin vermez zaten. Çiğli halkı da buna müsaade etmez" diye konuştu.


"ÇİĞLİ'DE ÇÖP DÖKTÜRMEM KİMSEYE"

İzmir'de çöp konusunda kişisel kaprislerden dolayı söylenen ve yaratılan bir tartışmanın olduğunu belirten Solak, "Ortada bir sorun oluşturdular ve bu sorun etrafında İzmir'i boğuyorlar. Herkes bir şekilde karşı çıkıyor. Gürültü yaparak yaygara yaparak ben bu işe karşı durmadım. Tartışmaların İzmir'e faydası yok. Merkezi iktidara da yok yerel yönetimlere de yok.Herkes aklını başına alacak adam gibi düşünecek. Gürültü çıkarmaksa olay gürültünün en büyüğünü ben çıkartırım ve İzmir'i çöpe boğarım...Çiğli'de çöp döktürmem kimseye... Ben İzmir'in ve Çiğli'nin faydasını düşünüyorum.Yeni tesis  Yamanlar'a gitmesi gerekiyorsa gidecek. Olmayacak tek yer Çiğli..."dedi.


KARŞI ÇIKAN BAŞKANLARA SESLENDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz  Kocaoğlu'nun Harmandalı'nın durumunun farkında olduğunu ve bu eksende yeni yer arayışı için ciddi çalışmalar yaptığını belirten Başkan Solak, kendi ilçelerinde çöpü istemeyen belediye başkanlarına seslenerek, " 'Biz istemiyoruz' diyen belediye başkanları o zaman Harmandalı'ya göndermesin çöpünü...Her ilçe kendi sınırları içinde bir yere döksün...Görelim bakalım nasıl oluyormuş bu çözüm olayı" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası