Ege Postası
Geri

Durak çöp sürecinde stratejisini açıkladı: Bağımsız ve tabana inerek

Başkan Durak Aralık ayı ikinci oturumunda çöp konusunda bundan sonra izleyeceği yol haritası hakkında ip uçları verdi.Durak, bölge için yapılacak bilimsel çalışmalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi dışında kendilerininde çalışma yapacağını belirtirken elde edilecek sonuçları halka anlatacaklarını söyledi.
Durak çöp sürecinde stratejisini açıkladı: Bağımsız ve tabana inerek
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Aralık 2012 Cuma 19:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
SERCAn AVCI/HABER SERVİSİ -Karşıyaka Belediyesi Aralık ayı ikinci meclis oturumu Belediye Başkanı Cevat Durak başkanlığında gerçekleşti.Başkan Durak’ın meclis toplantısındaki gündemi Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar’a yapmayı düşündüğü katı atık bertaraf tesisi oldu. Aralık ayının ilk oturumunu Yamanlar Gençlik Eğitim ve Kamp merkezi’nde yapan ve çöp konusunda ‘gerekirse sıkılan kurşuna karşı dururuz’ çıkışını yaparak tesisi istemediğini açık bir dille söyleyen Durak, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile de konu ekseninde mini bir zirve yapmıştı. Zirvede net bir sonuç çıkmazken her iki başkanda daha detaylı bir inceleme yapılması konusunda mutabık kalmıştı.

“ÇALIŞMA YAPACAĞIZ HALKA ANLATACAĞIZ”
Başkan Durak Aralık ayı ikinci oturumunda çöp konusunda bundan sonra izleyeceği yol haritası hakkında ip uçları verdi. Kocaoğlu ile yaptığı görüşmeyi meclis üyelerine anlatan Durak, herhangi bir geri adım atmadıklarını belirterek, “ tesis hakkında söylediklerimizi Başkan Kocaoğlu’na aynı şekilde aktardım. Onun da hareketinin bundan sonra ne olacağını toplantıda aldık. İlçemizde çöpü istemiyoruz. Yıllarca biz bu konuda çektik. Mavişehir, Yalı, Bahçelievler bölgemiz bu yönde hep sıkıntı çekti.Ayrıca organizenin altındaki arıtma tesisleri de ilçemize olumsuz etkiler yaptı.Büyükşehir Belediyesi tesis için bilimsel çalışmalar yapacak. Bizde Karşıyaka Belediyesi olarak ayrıca bir araştırma yapacağız. Daha sonrada halka anlatımını sağlayacağız” dedi.

SÖZLEŞMEYE PARMAK BASTI
Havadaki karbon gazının azaltılması için Covenant of Mayor (Başkanlar Sözleşmesi) imza attıklarının altını çizen Başkan Durak, “ Bu alanda ilk adım atan belediye başkanıyım. Eğer çöp konusunda geri adım atarsak söylediklerimiz ile yaptıklarımız örtüşmez duruma gelir. Yamanlar’da yer altı hareketleri, doğanın durumu ortada. Karşıyaka’nın bu işi istemediğini net bir şekilde savunacağız” dedi.

CUMHURİYET VE İNÖNÜ MAHALLESİ İÇİN KRİTİK KARAR
Bu arada meclis toplantısında Cumhuriyet ve İnönü mahallelerindeki 26274, 26275 ve 26276 adalarının yer aldığı bölgelerin ‘afete maruz bölge’ ilan edilmesi yönünde karar alındı. Önceki gece bölgede meydana gelen toprak kayması nedeniyle 5 evin acilen boşaltıldığı, 20’ye yakın diğer konutlarında boşaltılması ve hak sahiplerinin kaymakamlık tarafından yapılacak kira yardımından yararlanabilmesi için bu karar alındı. Karar Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilecek ve süreç başlatılacak. Karşıyaka Belediyesi söz konusu alanı daha sonra yeşil alan yapacak.

KENT A.Ş.’NİN KREDİ İSTEĞİ KABUL EDİLDİ

Ayrıca belediyenin yüzde 96 hissesine sahip olduğu Kent AŞ’ye 24 ay vadeli olmak üzere bir milyon beş yüz elli bin lira kredi kullandırılmasına ilişkin önerge oy birliği ile kabul edildi.Önerge görüşülmeden önce meclise beş dakika ara verildi. Bu arada bütçe komisyonu toplanarak başkanlık önergesini karara bağladı. Daha sonra meclis toplantısına tekrar devam edildi. Kent A.Ş’nin kredi kullanmasına yönelik önerge oylama sonucu oy birliği ile kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası