Ege Postası
Geri

Konfeksiyonculara ‘Yalın İnsan Kaynakları Yönetimi’ semineri

Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), üyelerini ‘Yalın İnsan Kaynakları Yönetimi’ konusunda bilgilendirdi. Eğitmen Tülin Seçen, yalın düşünce ve 5 temel ilkesi, mükemmellik yolunda sürekli iyileşme, hedeflerle...
Konfeksiyonculara ‘Yalın İnsan Kaynakları Yönetimi’ semineri
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB), üyelerini ‘Yalın İnsan Kaynakları Yönetimi’ konusunda bilgilendirdi.

Eğitmen Tülin Seçen, yalın düşünce ve 5 temel ilkesi, mükemmellik yolunda sürekli iyileşme, hedeflerle yönetmek, üretimi çevikleştirmek konularında bilgi verdi. Tülin Seçen, yalın üretimin yapısında hiçbir gereksiz unsur taşımayan, hata, maliyet, işçilik, üretim alanı ve müşteri memnuniyetsizliğinin en aza indirgenmesinin amaçlandığı üretim sistemi olduğunu söyledi. Seçen, "Yalın düşünce sadece üretime değil, insan kaynakları departmanı da dahil olmak üzere firmanın tüm departmanlarına entegre edilmelidir." dedi.

Yalın yönetimi ise yetkin ve az sayıda personelle, daha hızlı ve daha ucuz olarak müşteri beklentilerinin karşılanması olarak tanımlayan Seçen, şöyle konuştu: "Firmalarda insan kaynaklarının daha etkin ve verimli kullanılmasını amaç edinen insan kaynakları departmanı mutlaka yalın düşünce ile şekillendirilmelidir. 1998’e kadar talep az, arz fazlaydı. Ancak krizle birlikte bu durum tam terse döndü ve farklılaşma kaçınılmaz oldu. Firmalar ağır rekabet koşullarında ayakta kalabilmek için daha hızlı, daha ucuz ve daha kaliteli üretim sistemine geçti. Bu sisteme ayak uydurmak ise günümüz koşullarında ‘yalın’ olmayı kaçınılmaz kıldı."

Genellikle yalın uygulamaların hemen hemen tamamında insan kaynakları fonksiyonun yalın dönüşüm dışında bırakılmış olduğunu ifade eden Seçen, şöyle devam etti: "İnsanın dikkate alınmadığı yalın dönüşüm projelerinde liderlik ve bağlılık yoktur ve talep de edilmemektedir. Organizasyonun yalın dönüşümünde insan kaynaklarının rolü yeterince dikkate alınmaz ise yalın kurumsal değişim yavaşlar ve çoğunlukla da başarısız olur. İnsan kaynaklarının etkisi kurumun tüm organizmalarını ve iş yapma biçimlerini kapsar."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası