Ege Postası
Geri

Muş'ta 100 saatlik kursu tamamlayanlara sertifikaları verildi

Muş Öğretmenler Derneği tarafından hazırlanan AB destekli ‘Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında yurt dışı hareketlilik faaliyetlerine katılacaklar için açılan 100 saatlik pedagojik, kültürel...
Muş'ta 100 saatlik kursu tamamlayanlara sertifikaları verildi
Haberler / Genel
16 Nisan 2013 Salı 11:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Muş Öğretmenler Derneği tarafından hazırlanan AB destekli ‘Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında yurt dışı hareketlilik faaliyetlerine katılacaklar için açılan 100 saatlik pedagojik, kültürel ve dilsel hazırlık kursunu tamamlayanlara sertifikaları verildi.

Muş Öğretmenler Derneği hizmet binasında düzenlenen sertifika dağıtım törenin açılış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Cemil Asi, “Türkiye’de hem başarılı bir mesleki eğitim sisteminin oluşması hem de sağlıklı bir eğitim-sektör ilişkisinin kurulabilmesi için, mesleki eğitimde iyi işleyen bir rehberlik ve danışmanlık sisteminin oluşturulması şarttır” dedi.
Asi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mesleki Rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin iyi yapılamamasından dolayı akademik orta öğretime oluşan yoğun talep, bu tür eğitim veren kurumlarımızda gereksiz ve amaçsız yığılmalara yol açmaktadır. Bu durum insan kaynaklarımızın heba edilmesi demektir. Özellikle ilköğretim düzeyinde başarılı olan öğrencilerin büyük çoğunluğunun akademik eğitim veren liselere yönlendirildiği görülmektedir. Meslek seçimi tüm yaşamımızı etkileyen, geleceğimizi belirleyen, rastlantılara bırakılmayacak kadar önemli bir karardır. Çünkü geleceğimizi, kişiliğimizi, yaşam biçimimizi, yaşam koşullarımızı, çevremizi, ilişkilerimizi, dünya görüşümüzü etkiler. Bu nedenle bu kararı alırken çok düşünüp, çok araştırıp, emek harcamamız gerekmektedir. Meslek seçimi ne yazık ki birçok problemin yaşandığı ergenlik dönemine rastlamaktadır. Bu dönemde genç kendini tanımaya, kendinde olan değişikliklere alışmaya çalışmaktadır. Bu karar aşamasında bocalarken bir de okul, aile ve çevrenin baskısı, bir de sınav stresi eklenince gençler sağlıklı seçim yapamamaktadırlar. Bunun sonucu olarak mesleğini ve işini sevmeyen mutsuz bireyler ortaya çıkmaktadır.”
“KURS ALANLAR KENDİLERİNİ DAHA İYİ YETİŞTİRMELİDİR”
Proje ve katılımcıların aldıkları bilgi ve birikimler ile Muş’a yeni örnek uygulamalar başlatacaklarını ifade eden Asi, “Bu sayede Temel Eğitime devam eden öğrencilerimizin sevdiği ve ilgi duyduğu meslek alanına göre yönlendirilmeleri; Mesleki eğitime devam eden öğrencilerimizin de okudukları meslek alanın hangi dalında uzmanlaşması gerektiği konusunda il bazında rehberlik edilecektir. Bunun sonucunda Öğrencilerimizin ilgi ve kabiliyet ölçülerine uygun meslek ve dallarını seçmeleri sağlanmış olacak bu da onların ileriki yaşamlarında mesleklerini sevip başarılı bir birey olmalarını sağlayacaktır. Proje kapsamında yurtdışı faaliyetine katılacak katılımcılarımız ziyaret ettikleri kurumlardaki meslektaşlarıyla fikir alışverişi yapmaları ve tecrübe paylaşımında bulunmaları sağlanmış olacaktır. Katılımcılarımızın; mesleki tecrübeleri ve yabancı dil pratikleri artacaktır. Ayrıca bu kişiler, AB ülkelerinin yönetimi, eğitimi, tarihi ve kültürü hakkında bilgi sahibi olacaklardır. Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Muş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Muş Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Bedensel Engelliler Derneği proje ortaklarımız olarak Mesleki Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetlerinin Etkinleştirilmesi Projemize katkı sunacaklardır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası