Ege Postası
Geri

Konya'da define merakı faciayla sonuçlandı: 4 ölü, 2 yaralı

Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış beldesinde define aranan bir evde yaşanan patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Dün gece Hotamış beldesinde meydana gelen olay şöyle gerçekleşti. Patlamanın olduğu evin...
Konya'da define merakı faciayla sonuçlandı: 4 ölü, 2 yaralı
Haberler / Güncel
19 Nisan 2013 Cuma 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Konya’nın Karapınar ilçesine bağlı Hotamış beldesinde define aranan bir evde yaşanan patlamada 4 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı.

Dün gece Hotamış beldesinde meydana gelen olay şöyle gerçekleşti. Patlamanın olduğu evin sahibi Mehmet Yemiş, bir grup arkadaşı ile birlikte yaklaşık bir ay önce evin mutfak kısmında define bulmak amacıyla kazı çalışması başlattı. 11 metre derine kadar inen Yemiş, defineye ulaşamadı. Kazıya devam edebilmek ve sert zemini daha kolay geçebilmek için kimyasal bir sıvı kullanmaya karar veren Yemiş sıvının ateş alıp almadığını anlamak için önce küçük bir kapta deneme yaptı. Küçük kaptaki sıvının ateş alması ve kıvılcımların büyük kaptaki sıvıya sıçraması sonrası evde önce büyük bir yangın çıktı ardından patlama meyda geldi. Patlama sonrasında olay yerine Hotamış ve Karapınar itfaiye ekipleri intikal ederek yangına müdahale etti. Yangının söndürülmesiyle birlikte evde yapılan çalışmada Mehmet Yemiş ve 10 yaşındaki kızı Dönay Yemiş, Cengiz Akan (33) ve İskender Gümüşsoy (37)’un hayatını kaybettiği belirlendi. Patlamada yaralanan Ayşegül Yemiş (16) ve Yavuz Sözen'in (33) ise hastaneye kaldırıldı.

Olayda hayatını kaybeden Dönay Yemiş’in evde çalışma yapan babasına su getirdiği sırada patlamanın yaşanmasıyla yaşamını yitirdiği belirlendi. Yaralılardan Ayşenur Yemiş’in ise evde çalışma yapanlara çay getirmek için eve yaklaştığı sırada patlamanın meydana geldiği bu nedenle olaydan yaralı olarak kurtulduğu öğrenildi. Vücudunda yanıklar olan Ayşenur Yemiş'in Karapınar Devlet Hastanesi’nde tedavisinin devam ettiği hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Define aramalarında yer alan ve patlamada yaralanan Yavuz Sözen’in ise Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğum bakımdaki tedavisi sürüyor. Define arama çalışmalarında yer alan Bayram T. isimli vatandaş ise göz altına alındı.

Yangının söndürülmesinin ardından cumhuriyet savcısı gözetiminde yapılan incelemede define aramak amacıyla evin zemininde derin bir çukur kazıldığı tespit edildi. Patlamanın, define araması sırasında kullanılan patlayıcıya sigara izmariti düşmesi ile meydana geldiği tahmin ediliyor.

Hotamış beldesi Belediye Başkanı Mehmet Özüdoğru, evin zemininde kazı çalışması yaparken yaşanan patlamada hayatını kaybedenlerin tanınmayacak durumda olduğunu ve cenazelerinin Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldığını belirtti. Özüdoğru, hayatını kaybedenlerin cenazelerinin ne zaman defnedileceğinin ise henüz netleşmediğini ifade etti.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası