Ege Postası
Geri

Konyalı SBS şampiyonları, liseyi de Konya’da okuyacak

Bu yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 700 tam puan alarak birinciliği paylaşan 110 öğrenciden 4'ü Konya'dan çıktı. Öğrencilerden Simay Kamburgil, Sabriye Neslihan Özkan ve Süleyman Turancan Burucu lise eğitimlerine Konya’da...
Konyalı SBS şampiyonları, liseyi de Konya’da okuyacak
Haberler / Güncel
6 Ağustos 2013 Salı 17:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl son kez yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 700 tam puan alarak birinciliği paylaşan 110 öğrenciden 4'ü Konya'dan çıktı. Öğrencilerden Simay Kamburgil, Sabriye Neslihan Özkan ve Süleyman Turancan Burucu lise eğitimlerine Konya’da devam etme kararı aldı. Ege Arda Akçay ise Galatasaray Lisesi’ni tercih etti. 500 tam puan sıralamasına göre Türkiye birinciliğini paylaşan 16 öğrenciden Emir Hıfsı Öztoprak ise İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandı, ancak henüz liseyi nerede okuyacağına dair kararını vermedi.

Sabah Dershanesi’nin 700 tam puan alan Türkiye birincisi 4 öğrencisinden 3’ü liseyi Konya’da okumaya karar verdi. 2013 yılı SBS'na Sabah Dershaneleri'nde hazırlanan Özel Merve Eğitim Kurumları Meram Abdullah Aymaz Ortaokulu öğrencisi Süleyman Turancan Burucu, Özel Diltaş Ortaokulu öğrencisi Ege Arda Akçay ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Vali Necati Çetinkaya Orta Okulu öğrencisi Sabriye Neslihan Özkan ve İhsan Özkaşıkçı İlkokulu öğrencisi Simay Kamburgil Türkiye birincisi olmuştu. Lise öğrenimi için Simay Kamburgil ve Sabriye Neslihan Özkan Özel Güventaş Fen Lisesi’ni tercih ederken Süleyman Turancan Burucu da Özel Büyükkoyuncu Fen Lisesi’ni tercih etti. Ege Arda Akçay ise İstanbul’daki Galatasaray Lisesi’nde eğitimine devam edecek.

Konya Tudem Dershanesi öğrencisi Emir Hıfzı Öztoprak ise 2013 SBS’de 500 tam puan alan 16 öğrenci arasına girmeyi başarmıştı. Öztoprak ise İstanbul Erkek Lisesi’ni kazandı. Öztoprak’ın babası Ali Rıza Öztoprak, oğlunun Robert Koleji’nde okumak istediğini, ancak okuldan başarı bursu verilmemesi durumunda eğitimine İstanbul Erkek Lisesi’nde veya Konya’daki Diltaş Lisesi’nde devam edebileceğini dile getirdi.

SABAH DERSHANESİ'NDEN 329 ÖĞRENCİ FEN LİSESİNİ KAZANDI

Konya'da lise ve üniversite sınavlarında uzun yıllar Türkiye şampiyonları çıkaran Sabah Dershaneleri bu yıl da SBS'de büyük bir başarı gösterdi. 2013 SBS'de dershane öğrencilerinden 329'u Fen Lisesi, 2088'i Anadolu Lisesi, 74'ü Sosyal Bilimler Lisesi, 734'ü Anadolu İmam Hatip Lisesi, 503'ü Sağlık Meslek Lisesi, 548'i Anadolu Meslek Lisesi olmak üzere toplam 4276 öğrenci liselere yerleşti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası