Ege Postası
Geri

Kopenhag Anadolu’ya doydu

Danimarka’da bu yıl 4.’sü düzenlenen Anadolu Kültür Günleri büyük coşku ile kutlandı. Danimarka Türk İşadamları Derneği’nin (DATİAD), Anadolu Kültür Merkezi ve Ungvej derneklerinin desteği ile organize ettiği etkinlik Kopenhag’ın...
Kopenhag Anadolu’ya doydu
Haberler / Dünya
4 Haziran 2013 Salı 12:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Danimarka’da bu yıl 4.’sü düzenlenen Anadolu Kültür Günleri büyük coşku ile kutlandı.

Danimarka Türk İşadamları Derneği’nin (DATİAD), Anadolu Kültür Merkezi ve Ungvej derneklerinin desteği ile organize ettiği etkinlik Kopenhag’ın ünlü belediye meydanında (Radhuspladsen) gerçekleştirildi. Etkinliğe Danimarka’nın farklı bölgelerinde yaşayan binlerce Türkiye kökenlinin yanı sıra Danimarkalılar da büyük bir ilgi gösterdi. Etkinlikte; Türkiye’nin tanınmış müzisyenlerinden Uğur Işılak, Sagopa Kajmer, Kubat, Gökmen ve Gripin verdikleri konserlerle meydanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu.

Anadolu kültürünün Danimarka’daki tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla organize edilen etkinlikte; mehteran, sema ve halkoyunları gösterileri yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi’nin Danimarka’nın ünlü caddelerinde gerçekleştirdikleri gösteriler, Türkiye kökenlilerin yüreklerini kabartırken Danimarkalılara şaşırtıcı dakikalar yaşattı. Çok sayıda Danimarkalı mehter ekibinin fotoğrafını çekebilmek için adeta birbiriyle yarıştı. Ercan Poyraz yönetimindeki sema ekibi ise; Kopenhag şehir meydanında gerçekleştirdikleri gösteri ile meydanı dolduran binlerce kişiye unutulmaz anlar yaşattı. Etkinlikte ayrıca Köln Halk Dansları Topluluğu Türkiye’nin değişik yörelerinden sergiledikleri halkoyunları gösterileriyle meydanı çoşturdu. Zaman zaman Danimarkalıların da oyunlara eşlik etmesi renkli görüntülerin oluşmasına neden oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra Danimarka’da faaliyet gösteren çok sayıda Türkiye kökenli firmanın destekleriyle organize edilen etkinlikte ayrıca; Anadolu’nun farklı lezzetlerinin de tanıtımı yapıldı. Etkinlik için hazırlanan özel stantlarda Anadolu yemekleri Danimarkalılara ikram edildi.

Etkinlik kapsamında düzenlenen açılış resepsiyonunda bir konuşma yapan Türkiye’nin Danimarka Büyükelçisi Berki Dibek, Anadolu Kültür Günleri’nin 4 yıldan bu yana kültürümüzün Danimarka’daki tanıtımına büyük bir katkıda bulunduğunu söyledi. Dibek, ‘‘Anadolu’nun kadim kültür mirasını Danimarka’ya taşıyan DATİAD’a ve sponsor olan işadamlarına teşekkürlerimi sunuyorum.’’ dedi.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz’ın yaptığı etkinlikte ayrıca; geçtiğimiz yıl deprem acısıyla sarsılan Van’ da unutulmadı. Van Özel Serhat Nevbahar Koleji yetkilileri tarafından Kopenhag meydanında kurulan Van standında şehrin tanıtımı yapıldı. Minik öğrencilerin Kopenhag şehir meydanında sergiledikleri halkoyunları gösterileri büyük alkış aldı.

Danimarka Anadolu Kültür Günleri Tertip Heyeti Başkanı Nail Ad, 4 yıldan beri Anadolu kültürünün Danimarka’da tanıtımına katkıda bulunmak için büyük bir gayret gösterdiklerini söyledi. Her yıl Kopenhag meydanını hıncahınç dolduran katılımcılara teşekkür eden Ad, "Bu programın gerçekleşmesindeki en büyük sponsor bu meydanı yağmurda karda güneşte hıncahınç dolduran Danimarka’daki Anadolu insanı. Öncelikle onlara çok teşekkür ediyorum. İkincisi de 4 yıldır programın değişmez sponsorlarına çok teşekkür ediyorum. İşadamlarımız yılboyu kazandıklarının bir bölümünü olsun onlara kazandıranlarla paylaşmanın kıvancı içindeler.’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası