Ege Postası
Geri

Körfez Dershaneleri: Türkçe Olimpiyatları EXPO’ya çok önemli katkı sağlayacak

Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ve İzmir Kültürler Arası Diyalog Merkezi (İZDİM) tarafından, ilk defa olarak 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'nin İzmir'de düzenlenecek olması, il genelinde sevinçle...
Körfez Dershaneleri: Türkçe Olimpiyatları EXPO’ya çok önemli katkı sağlayacak
Haberler / Kültür - Sanat
21 Mayıs 2013 Salı 13:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) ve İzmir Kültürler Arası Diyalog Merkezi (İZDİM) tarafından, ilk defa olarak 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Kültür Şöleni'nin İzmir'de düzenlenecek olması, il genelinde sevinçle karşılandı. İzmir’in EXPO 2020 adaylığı sürecinde 140 ülkeden 2 bini aşkın öğrencinin gelecek olmasını değerlendiren Körfez Dershaneleri, şölene platin sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını açıkladı. Geçen yıl olimpiyatlara katılan, bu yıl ise İzmir'in çeşitli üniversitelerindeki öğrencilerle birlikte objektiflerin karşısına çıkan Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Erten, “Her yıl mayıs ayında başlayıp haziranda zirveye çıkan bu coşku, ülkemizin hemen hemen bütün illerinde Türk halkına, Türk okullarının çok önemli meyveleri olarak kendi ülkelerinin kültürlerini ve ülkemizin kültürlerini tanıtma adına çok önemli bir organizasyon. Her yıl kültür şöleni havasında geçiyor. Türk halkı da her yıl bekler ve özler hale geliyor. O beklenen 11. Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni, bu yıl İzmir’de başlayacak. Biz de Körfez Dershaneleri olarak platin sponsor olmanın heyecanı içindeyiz. Bir nevi biz de evsahibi sayılırız. Kültür Şölenin iki defa İstanbul'da, bir defa Ankara’da yapıldı, bu yıl İzmir’e yönelinmiş oldu.” dedi.

140 ÜLKENİN ÖĞRENCİLERİ EXPO İÇİN İZMİR’DE

Organizasyonunun İzmir’e kaydırılmasında EXPO 2020 adaylığına destekleme amacı olduğunu belirten Genel Müdür Erten, “Türkçe Olimpiyatları Kültür Şöleni'nin İzmir’den yapılmasının sebebi, TÜRKÇEDER ve İZDİM’in, İzmir’in EXPO adaylığına desteğidir. Bundan dolayı teşekkür ediyoruz. Şu anda İzmir’in önündeki en önemli hedef, EXPO 2020’dir. Bu anlamda ulusal ve uluslararası, yani bir yönüyle evrensel, bir yönüyle millî olan Türkçe Olimpiyatları'nın İzmir’de başlamış olmasının, EXPO’ya çok önemli katkı sağladığı kanaatindeyiz. Biz de Körfez Dershaneleri ve Körfez Yayınları olarak böyle bir organizasyona destek vererek, aynı zamanda EXPO’ya da destek vermiş oluyoruz. 140 ülkeden 2 bin öğrencinin katıldığı muhteşem bir organizasyon olacak. 24-26 Mayıs 2013 tarihlerinde, saat 11.00’den 23.00’e kadar devam edecek bir kültür şöleni. Bu arada ulusal ve uluslararası bütün basının gözleri fuar alanında olacak. İzmir’i tanıtma adına çok önemli bir organizasyon. 140 ülkeden gelen öğrenciler, İzmir’i daha yakından tanıyacak. Kendi ülkelerine gidip fahri elçilik yapacak.“ şeklinde konuştu.

'SENEYE KENDİ ÖĞRENCİLERİMİ GÖNDERECEĞİM'

Azerbaycan’dan geçen yıl Türkçe Olimpiyatları'na katılan Bahar Mustafayeva ise şunları söyledi: “Türk okullarında okudum, Türkiye’yi öyle tanıdım ve çok sevdim. Türkiye’yi daha da görmek istedim, o yüzden burayı seçtim. Türk okullarını tanımadan önce Türkiye anlayışı pek yoktu. Geldiğimde de hiç yabancılık çekmedim, çünkü orada Türk öğretmenlerimiz bize gerçekten Türkiye’yi yaşatmış. Evleriyle, konuşmalarıyla Türk kültürünü yaşatmışlar. Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Öğretmenliği'nde okuyorum. Son sınıfım, mezun olup gideceğim. İnşallah seneye kendi öğrencilerimi Türkçe Olimpiyatları'na göndereceğim.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası