Ege Postası
Geri

Körfez geçişine geri sayım

İzmir'in iki yakasındaki İnciraltı ile Çiğli'deki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) arasında, yarısı denizaltı tüpgeçitten, yarısı asma köprüden oluşacak, araç, hem de trenlerin kullanabileceği Körfez Geçişi Projesi hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Proje, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıdırım'ın onayının ardından 2014 yılında Karayolları ile Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından ortak yapılacak.
Körfez geçişine geri sayım
Haberler / İzmir
13 Ekim 2013 Pazar 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir'de İnciraltı (EXPO) planlarına işlenen Körfez geçişi bağlantısıyla ilgili son bilgileri Karayolları 2'inci Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu açıkladı. Proje çalışmalarının 2014 yılında tamamlanacağını belirten Uraloğlu, şöyle dedi:

"Proje ile İzmir'in iki yakasını bir araya getireceğiz. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın onayını bekliyoruz. Bunun yanı sıra sahadaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplam 6 kilometrelik geçişin yanı sıra, iki cephede toplam 4 kilometrelik de bağlantı yolları inşa edilecek. 2014 yılında projesi bittikten sonra yapımının nasıl olacağı bakanlık tarafından beklirlenecek."

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ile ortak yapılan projenin içinde raylı sistem ile karayolu ulaşımının yer alacağını söyledi. Projeye göre Körfez geçişinin bir ayağı Yenikale'den İnciraltı'na girecek ve Çeşme otoyoluna bağlanacak. Diğer birleşme noktası ise İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi ile Mavişehir arasında olacak. Buradan çevre yoluna bağlanacak. Proje kapsamında Körfez'in ortasında yapay bir ada oluşturulacak. İnciraltı ile bu ada arasındaki ulaşım 2 kilometrelik tüp geçitle sağlanacak. Ada ile İAOSB arasındaki ulaşımda ise 4 kilometrelik asma köprü kullanılacak. Karada yeralan 4.5 kilometreyle birlikte toplam uzunluk 10.5 kilometre olacak. Projede hem lastik tekerlekli ulaşım imkanları hem de raylı sistem yer alacak. Toplam geçiş süresi raylı sistem ile 5 dakika, araç ile 8 dakika olacak şekilde inşa edilecek projenin yapım süresi ortalama 70 ay olarak öngörüldü.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası