Ege Postası
Geri

Körfez’de en çok milyoner BAE’de

Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’nde 100 binin üzerinde milyoner yaşadığı ve bunların arasından en az üç bin süer zenginin de 30 milyon doların üzerinde yatırım malvarlığı bulunduğu bildirildi.Katar Finans Merkezi...
Körfez’de en çok milyoner BAE’de
Haberler / Ekonomi
12 Haziran 2013 Çarşamba 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altı üye ülkeden oluşan Körfez İşbirliği Konseyi’nde 100 binin üzerinde milyoner yaşadığı ve bunların arasından en az üç bin süer zenginin de 30 milyon doların üzerinde yatırım malvarlığı bulunduğu bildirildi.

Katar Finans Merkezi işbirliği ile yayınlanan bir rapora göre yüksek net değere sahip fertler listesinde 53 bin 800 dolar milyoneri ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ilk sırada yer aldı. ‘Süper zengin’ sıralamasında ise ilk sırada bin 225 süper zengine ev sahipliği yapan Suudi Arabistan geldi.

Araştırmaya göre Körfez’deki zengin sayısı 2011’den bu yana yüzde 5 ile 6 arasında büyüme kaydetti. Buna karşılık Kuzey Amerika’da 1 milyon ile 100 milyon dolara sahip zengin sayısı yılda yüzde iki artarken 100 milyon doların üzerinde servete sahip süper zengin sayısında yüzde 3’lük artış görüldü.

Suudi Arabistan’da 23 bin 200 zengin ve bin 225 süper zengin bulunurken Birleşik Arap Emirlikleri 53 bin 800 zengin ve 775 ultra zengin ferde ev sahipliği yapıyor. Doğal gaz zengini Katar’da 4 bin 160 zengin ve 290 süper zengin yaşarken Kuveyt’teki zengin sayısı 13 bin 600’e ve süper zengin sayısı 720’ye ulaşıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası