Ege Postası
Geri

Köylerde hizmet devam ediyor

Bugüne kadar köyleri unutmayıp ücretsiz öğrenci servisi hizmeti sunan, çöplerini toplayan ve ilaçlayan Selçuk Belediyesi ilaçlama yöntemlerini ve ekiplerini geliştirerek çevre köylerde ve Beldelerde karasinek ve sivrisinek mücadelesine devam ediyor.
Köylerde hizmet devam ediyor
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Şubat 2014 Çarşamba 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR-2 adet traktör, 3 adet ULV cihazı, 3 adet kamyonet tipi araç ve 6 kişilik uçkun ekibi ve 2013 yılında Büyükşehir Belediyesine bağlı, Veteriner Hekimliğince konuşlandırılan 4 kişilik larvasit filit ekibinden oluşan Selçuk Belediyesi ilaçlama birimi ile birlikte çevre köylerde ve Belevi Beldesinde sivrisinek ve karasinekle mücadeleye başladı.
 
Selçuk Belediyesi Veteriner Hekimliğince yürütülen haşere ile mücadele çalışmalarında, 2 adet traktör yılın 12 ayı boyunca larvasit mücadelesine, 6 ay boyunca ise 3 adet kamyonet ve araç üzeri ULV cihazı ile sivrisinek mücadelesine tüm ilçe sınırlarında devam edecek.
Yıl boyu periyodik olarak sivrisinek, karasinek, hamamböceği, fare, tatarcık, pire, kene, akrep gibi zararlılara karşı en etkin mücadele yöntemlerini kullanmakta, çevreye duyarlı ilaç seçimleriyle halk sağlığını koruyan ekipler aralıksız çalışarak sivrisinek ve haşere ile mücadele de başarıya ulaşıyor.
 
Çeşitli bilim çevrelerince ve uygulayıcılar tarafından yapılmış olan saha araştırmalarında elde edilen verilere göre sivrisinek üremesinde Selçuk’un Türkiye’nin en elverişli bölgelerinden biri olduğunu söyleyen Çevre ve Sağlık İşleri Müdürü Gonca Erdem “ Selçuk Taban suyu bakımından zengin 2.000 hektarlık sulak alana sahip. Sulak alanların hemen hemen hepsi sivrisineklerin üremesi açısından çok elverişli. Kısacası; sivrisinekle mücadele konusunda Türkiye’nin en zorlu bölgelerinden birinde yaşamaktayız. Bu nedenle bu bölgede sivrisinekle mücadele çok zor olmasına rağmen aralıksız çalışan ekibimizle başarıya ulaşılmaktayız” dedi.
Bundan sonraki süreçte köylerde ve Belevi’de de sürdürülecek çalışmalar ile tüm olumsuz coğrafik koşulların üstesinden gelerek fare, hamamböceği gibi haşerelere karşı foseptikler, çöp konteynerleri ve karasinek için elverişli üreme alanları olan organik atık alanlarının da  ilaçlanacağını bildiren Erdem “ev ve işyeri gibi yaşama alanlarından getirmiş oldukları pire, tahtakurusu, hamamböceği şikayetleri anında değerlendirilecek ve sorunlar en kısa sürede çözümlenecek” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası