Ege Postası
Geri

Köyün imamı kız kaçırdı

Bayındır Necati Uza Mahallesi'nde akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen köyün imamı H.G., köyün sakinlerinden R.L.'nin 14 yıllık hayat arkadaşı R.B.'yi 20 bin lira değerinde ziynet eşyalarıyla birlikte kaçırıp kayıplara karışınca ortalık ayağa kalktı. İzmir'de şok eden 'Aşk-ı memnu'
Köyün imamı kız kaçırdı
Haberler / İzmir
8 Haziran 2016 Çarşamba 10:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bayındır'ın Çırpı yöresinde Roman vatandaşların yaşadığı Necati Uza Mahallesi'nde meydana gelen olay ilçede şok etkisi yarattı. 65 yaşındaki cami imamı H.G., iddiaya göre, bir süredir gönül ilişkisi yaşadığı 32 yaşındaki R.B. ile kaçıp kayıplara karıştı. Çiftin kaçarken, genç kadının evinden yaklaşık 20 bin lira değerindeki ziynet eşyasını da beraberlerinde götürdükleri belirtildi. 

Köyken, son düzenlemeyle mahalle statüsüne kavuşan Çırıpı'daki Şaban Hoca Camisi'nde uzun yıllardır imamlık yapan H.G., yaklaşık bir ay önce mahalle sakinlerinden 39 yaşındaki R.L.'nin 14 senedir aynı evde birlikte yaşadığı hayat arkadaşı R.B. ile birlikte ortadan kayboldu. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen köy imamının karıştığı olayda, kadının giderken evdeki altınları da alması mahallede tepkiyi artırdı. Yöre halkı yıllarca camide namaz kıldıran, vaaz veren imamın yasak aşkını hayretle karşılarken, yaşananlara sert sözlerle tepki gösterdi.

İMAM KÖYDEN KIZ KAÇIRMIŞ!

Olayın ardından utancından sokağa çıkamadığını belirten R.L. "Hasta annem ve eşim saydığım 14 yıllık hayat arkadaşım R.B.'ye bakabilmek, evimi geçindirebilmek için tarım işçiliği yapıyor, yövmiye ile çalışıyordum. Helvacılar Köyü'nde gittiğim iş dönüşü eve geldim ve olanları duyunca şoka uğradım. Eşim saydığım kadına güvenim sonsuzdu, ona kıyamadım, çalışmasına bile izin vermedim. Sosyal güvencemiz ve yardımlarımız kesilmesin diye resmi nikah yapmadık ama uzun yılladır birlikteyiz. Caminin imamı onunla birlikte 20 bin liraya yakın altınlarımızı da yanında götürüp kaçmış. Üstelik evli ve çocuk sahibi bir insan. Yıllarca bize dinden, imandan bahseden ve ahlak dersi veren bir adamın yaptıkları sadece bizi değil, tüm cemaati şoka uğrattı. Kendi eşi, çocuğu varken, kızın yaşında birinden ne istersi? Artık insanlara selam vermeye bile çekiniyorum. Başıma gelenleri duymayan kalmadı. Utancımdan jandarmaya bile gidip şikayetçi olamadım. Olayın ardından peşinden Ödemiş'e gittim. Aramadığım yer kalmadı ama ikisini de bulamadım. Sonradan R.B. beni aradı. Meğerse imam nikahı yaparak evlenmişler. Köy imamı şimdi iki kadınla birlikte yaşıyormuş. Sonradan emekli olduğunu öğrendik. Büyük mağduriyet yaşıyorum. Her şeyden önce bir din adamına yakışmadı. Umarım yaptığının cezasını çeker" diyerek başından geçenleri özetledi.

MÜFTÜLÜK'TEN ŞOK EDEN AÇIKLAMA: BİZİ BAĞLAMAZ

Olayla ilgili soruları yanıtlayan Bayındır İlçe Müftülüğü yetkilileri ise imamın yaklaşık bir yıl önce resmen emekliliğini istediğini ve devletle ilişiğinin kesildiğini belirterek konunun kurumla bir ilgisi bulunmadığını aktardı. Olayla ilgili olarak kendilerine ulaşan bir şikayet olmadığına da dikkat çeken yetkililer, yaklaşık bir ay süresince imamsız kalan camiye devlet tarafından yeni bir imam atandığını ve din hizmetlerinde ise herhangi bir kesintinin olmadığını dile getirdi. Gelişmeleri değerlendiren ve yaşanan olayla ilgili bilgilerini paylaşan mahalle halkı, İmamın yaptıklarını kınarken, muhtarlık yetkilileri ise açıklama yapmaktan kaçınarak soruları yanıtsız bıraktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası