Ege Postası
Geri

Krefeld Yabancılar Dairesi sorunu kısmen çözüldü

Uzun yıllardan beri devam eden Krefeld Yabancılar Dairesi’ndeki sorunlar, Krefeld Belediye Meclisi’ne taşındı.Krefeld ve Çevresi Türk ve İslam Dernekleri Birliği (UNİON) öncülüğünde oluşturulan ‘Krefeld Yabancılar Dairesi İle Mücadele...
Krefeld Yabancılar Dairesi sorunu kısmen çözüldü
Haberler / Genel
6 Temmuz 2013 Cumartesi 12:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uzun yıllardan beri devam eden Krefeld Yabancılar Dairesi’ndeki sorunlar, Krefeld Belediye Meclisi’ne taşındı.

Krefeld ve Çevresi Türk ve İslam Dernekleri Birliği (UNİON) öncülüğünde oluşturulan ‘Krefeld Yabancılar Dairesi İle Mücadele Komitesi’ geçtiğimiz günlerde düzenlediği mitinglerin sonunda yaşanan sorunları Krefeld Belediye Meclis toplantısına taşıdı.

Komite tarafından meclise sunulan çözüm teklifi kısmen kabul edilirken, SPD, Yeşiller ve Sol Parti tarafından meclise sunulan genelge, CDU, FDP, ve UWG tarafından reddedildi. SPD, Yeşiller Birlik 90, ve Sol Parti, Yabancılar Dairesi’ndeki sorunların çözümü için yeni personel alımı teklifinde bulundu. Bu teklife Krefeld Anakent Belediye Başkanı Gregor Kathstede (CDU) partisinin ret oyuna rağmen evet oyu vererek destekledi. Ancak mecliste çoğunluğu bulunan CDU, FDP ve UWG genelgeyi reddetti. Bununla birlikte personel alımı engellenmiş oldu.

Göçmenlerin sorunlarının görüşüldüğü toplantıda Krefeld Yeşiller Birlik 90 Partisi Belediye Meclisi Üyesi Christoph Bönders daireye acilen yeni personelin alınmasını talep etti. Sol Parti Krefeld Belediye Meclis üyesi Basri Çakır, mecliste çoğunluğu bulunan partilere seslenerek “Uygulanan politikayla insanlar arasında uyum sağlanacağı yere ayrım yapılmaktadır. Bu uygulama ile Krefeld’de yaşayan 60 bin göçmenin huzuru bozulmaktadır. Ayırımcı politika yerine, birleştirici politika üretin.” dedi. SPD’li üye Hans Butzen de Krefeld Yabancılar Dairesi’nde yaşananlardan dolayı utanç duyduğunu ve burada insan haklarının ihlal edildiğini söyledi.

Bağımsız (UWG) Belediye Meclisi üyesi Ralf Krings’in, yabancılar dairesinde yaşanan sıkıntıların sebebinin Türkiye Cumhuriyeti’nin uygulamaya koyduğu yeni pasaportlardan kaynaklandığını iddia etmesi, salonda bulunan yüzlerce izleyici tarafından tepkiyle karşılandı. Belediye adına açıklama yapan Beate Zielke ise izin sezonunda ülkelerine gidecek olan AB üyesi olmayan vatandaşlara izine gidebilmeleri için 6 ay süreli bir özel oturma belgesi vereceklerini söyledi. Zielke, bunun için normalde kapalı gün olan Çarşamba günlerinin açık tutulacağının müjdesini verdi. UNİON Başkanı Mesut Akdeniz, Krefeld Yabancılar Dairesi’nde biriken sorunların takipçisi olacaklarını belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası