Ege Postası
Geri

Kremlin'den 'Erdoğan-Putin görüşmesi' açıklaması!

Kremlin sözcüsü Peskov, Putin’in Türkiye’ye yapacağı olası ziyaretin hazırlıkların tamamlanmasının ardından gerçekleşebileceğini duyurdu.
Kremlin'den 'Erdoğan-Putin görüşmesi' açıklaması!
Haberler / Dünya
11 Eylül 2024 Çarşamba 15:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Türkiye’ye yapacağı olası ziyaretin, hazırlıkların tamamlanmasının ardından gerçekleşebileceğini duyurdu.

Peskov, Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Rusya’nın Kazan şehrinde yapılacak olan BRICS Zirvesi çerçevesinde bir araya gelmelerini umduklarını belirtti.

TÜRKİYE'NİN BRICS ÜYELİĞİ

Açıklama, Erdoğan’ın BRICS Zirvesi’ne katılma kararının ardından geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Rusya’nın Kazan şehrinde yapılacak BRICS Zirvesi’ne katılacağı belirtilmişti.

Erdoğan, BRICS Zirvesine katılacak! Erdoğan, BRICS Zirvesine katılacak!

Erdoğan’ın bu zirveye katılma kararı, Türkiye’nin BRICS’e üyelik başvurusunun ardından gündemdeki yerini koruyor. Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov ise Türkiye’nin BRICS’e tam üyelik başvurusu yaptığını ve bu talebin değerlendirileceğini açıklamıştı.

ERDOĞAN'DAN PUTİN'E DAVET

Önceki gelişmeler doğrultusunda, Erdoğan ve Putin arasındaki görüşme 3 Temmuz’da Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılan Şangay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi öncesinde gerçekleşmişti.

Bu görüşmede iki lider, Rus-Türk ilişkilerinin olumlu gelişiminden bahsetmiş, özellikle Akkuyu Enerji Santrali ve Sinop nükleer santral projeleri gibi stratejik iş birliklerine vurgu yapmıştı. Erdoğan, Putin’i Türkiye’de ağırlama arzusunu ifade etmiş, Putin ise bu davete olumlu yanıt vermişti. (Halk TV)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası