Ege Postası
Geri

Kritik süreç başladı: Dosyalar gönderildi

Bekir Bozdağ'dan dokunulmazlık açıklaması: Dosyalar savcılıkta
Kritik süreç başladı: Dosyalar gönderildi
Haberler / Politika
10 Haziran 2016 Cuma 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, dokunulmazlık dosyalarına ilişkin, "117 dosyayı dün savcılıklara gönderdik" dedi. Böylece 117 dosya ile ilgili 152 vekile yargı yolu açılmış oldu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu, soruları yanıtladı. Bozdağ, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, 152 milletvekili hakkında 799 dosyada soruşturma ve kovuşturma engelinin kaldırıldığını belirtti. TBMM Başkanlığı'nın, elindeki dosyaları Başbakanlık'a, Başbakanlık'ın da Adalet Bakanlığı'na göndereceğini ifade eden Bozdağ, bakanlığın da bu dosyaları Cumhuriyet savcılıklarına ileteceğini söyledi.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti: "Adalet Bakanlığı'nda 117 dosya vardı. Onları biz göndermemiştik zaten, yasa değişikliği oldu. İade edeceğimiz için Adalet Bakanlığı'nda tuttuk onları. Dün 117 dosyayı Adalet Bakanlığı'ndan ilgili savcılıklara gönderdik, bizdeki dosyaları gönderdik. Dün itibariyle 117 dosya Cumhuriyet savcılıklarına gönderilmiş durumda. Meclis'ten gönderilecek dosyalar da bize geldikten sonra savcılıklara intikal ettirilecektir. Savcılıklar, dosyalar kendilerine geldikten sonra onlarla ilgili soruşturmaları kaldığı yerden devam ettireceklerdir."

Bozdağ, kamuoyunda "savcı ayarlaması, hakim ayarlaması yapılıyor" şeklinde eleştirilerin yer aldığını ve bazı iftiraların atıldığını belirterek, bunların gerçekle uzaktan yakından alakası olmadığını söyledi.

Bozdağ ayrıca, "CHP'liler cezaevinde 81 teröristi ziyaret etti" şeklinde konuştu.  

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası