Ege Postası
Geri

Küçük Menderes Havzası’ndaki odalar güç birliği yapacak

İzmir’in önemli sanayi kuruluşlarına evsahipliği yapan Menderes Ovası’nın ticaret odaları, güç birliği kararı aldı. Odalar, yakın işbirliğiyle etkili çalışmalara imza atılacak. Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdülvahap Olgun,...
Küçük Menderes Havzası’ndaki odalar güç birliği yapacak
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 10:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir’in önemli sanayi kuruluşlarına evsahipliği yapan Menderes Ovası’nın ticaret odaları, güç birliği kararı aldı. Odalar, yakın işbirliğiyle etkili çalışmalara imza atılacak. Torbalı Ticaret Odası (TTO) Başkanı Abdülvahap Olgun, “Dört ilçe birlikte hareket edecek.” dedi.

Geçen ay yapılan seçimle güven tazeleyen TTO yönetimi, çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Bir yandan üyelerine yönelik bilgilendirme ve geliştirme çalışmaları sürdüren yönetim, bir yandan da tanıtım ziyaretleri düzenleniyor. TTO Başkanı Olgun, Meclis Başkanı Behçet Çınar ve yönetim kurulu üyeleri, Küçük Menderes Havzası’ndaki ticaret odaları başkanlarını ziyaret etti. Ödemiş Ticaret Borsası Başkanı A.Latif Aka, Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu ve Meclis Başkanı Yusuf Dereli, Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, Bayındır Ticaret Odası Başkanı Adnan İnanır, Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Kasım Sevin ve Meclis Başkanı Alim Korkmaz ile biraraya geldiler. Oda başkanları, bundan sonra ortak hareket etme kararı aldı. Birlikten kuvvet doğacağını ifade eden başkanlar, sık sık biraraya gelip hem hizmet kalitesini arttırma hem de yenilikleri hayata geçirme yönünde görüş alışverişinde bulunacak. Ortak seminerler düzenlenecek, bölgenin meselelerinde ortak inisiyatif geliştirip çalışmalar yapılacak. Alınan kararla ortak meclis toplantıları yapılıp bölgeyle ilgili konularda birlikte hareket edilecek.

OLGUN: İNİSİYATİF KULLANABİLECEĞİZ

İzmir ekonomisinin can damarı sanayi kuruluşlarına evsahipliği yapan bir bölgenin ticaret odası başkanları olarak işbirliğinin önemini vurgulayan Olgun, “Ticaret odaları olarak, bulunduğumuz yerlerin ticari ve ekonomik gelişmesinde önemli rol oynayan sivil toplum kuruluşlarıyız. Diğer odalarla yakın işbirliği içinde etkili çalışmalarla yöremizin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Ortak hareket edersek, bölge meselelerinde inisiyatif kullanabileceğiz. Ortak toplantılar düzenleyip gerek üyelerimize gerekse bölgemizin kalkınmasına yönelik faaliyetler düzenleyebiliriz. Odaların güç birliğiyle bölgemizi yakından ilgilendiren olaylarda daha çok söz sahibi olabiliriz. En kısa zamanda ortak akılla güzel işler başaracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.

BAŞKANLARDAN TAM DESTEK

Tire Ticaret Odası Başkanı Aka da birlikte hareket etmenin seslerini daha iyi duyurma yönünde faydalı olacağını belirterek, ortak yapılacak her harekete destek sözü verdi. Selçuk Ticaret Odası Başkanı Yolcu ise, “Birlikte hareket ederek, bölgemizle ilgili kararlarda daha etkili inisiyatif kullanabiliriz.” derken Ödemiş Ticaret Odası Başkanı Sevin, işbirliğinin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti: “Bölge ekonomisinde etkin rol oynayan odalar, birbirlerine verdikleri güven ve işbirliği neticesinde gerek üyelerine gerekse yöre halkına daha fazla katkı sağlayacaktır.” Bayındır Ticaret Odası Başkanı İnanır da ortak hareket etme kararının, sivil toplumun gücünü daha da arttıracağının altını çizdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası