Ege Postası
Geri

Ramazan ayı Amasya’da fener alayı ile karşılandı

Amasyalı vatandaşlar 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelişini belediye tarafından düzenlenen fener alayına katılarak kutladı. Amasya Belediyesi tarafından hazırlanan fener alayı programı, İstasyon Köprüsü önünde oluşturulan korteje vatandaşların...
Ramazan ayı Amasya’da fener alayı ile karşılandı
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 00:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amasyalı vatandaşlar 11 ayın sultanı Ramazan ayının gelişini belediye tarafından düzenlenen fener alayına katılarak kutladı.

Amasya Belediyesi tarafından hazırlanan fener alayı programı, İstasyon Köprüsü önünde oluşturulan korteje vatandaşların da katılımıyla Yavuz Selim Meydanı'na kadar mehter takımı eşliğinde yürünmesiyle başladı. Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan ve Belediye Başkanı Cafer Özdemir’in de katıldığı fener alayında kent sakinleri yaktıkları meşalelerle yürüdü.

Amasya’da Ramazan coşkusunun bir başka olduğunu belirten Amasya Valisi Abdil Celil Öz, “Bu güzellikleri bizlere veren Allah’a şükürler olsun. Şehzadeler kenti Amasya bu güzellikleri devam ettiriyor. Bugün burada yediden yetmiş yediye hep beraber coşkulu bir yürüyüş yaptık. Birlik beraberlik içerisinde buradayız. Bu Ramazan ayı birlik ve beraberliğimizi pekiştirmemize vesile olsun" dedi.

İl Müftüsü İsmail İpek’in yaptığı duanın ardından, Ramazan ateşinin yakılması ve havai fişek gösterisi ile program sona erdi. Amasya’da Ramazan ayı boyunca Şehzadeler Gezi Yolu’nda belediyenin organize edeceği Türk Halk Müziği konserleri, Karagöz Hacivat, şiir dinletileri, ezgiler, tiyatrolar, sıra geceleri ve aşıklar şöleni gibi birçok program vatandaşların beğenisine sunulacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası