Ege Postası
Geri

Ramazan’da trafik kabusunuz olmasın

Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Ramazan ayında trafik kazalarında yüzde 50 artış olduğunu ve yaralanma olaylarının da diğer zamanlara göre yüzde 58 arttığı bildirildi. Yaz aylarına gelinmesi ile artan hava sıcaklığı, gurbetçilerin gelmeleri...
Ramazan’da trafik kabusunuz olmasın
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kayseri Emniyet Müdürlüğü, Ramazan ayında trafik kazalarında yüzde 50 artış olduğunu ve yaralanma olaylarının da diğer zamanlara göre yüzde 58 arttığı bildirildi.

Yaz aylarına gelinmesi ile artan hava sıcaklığı, gurbetçilerin gelmeleri ve beraberinde Ramazan ayının başlaması sürücülerde dikkat eksiklikleri, diğer sürücülere ve özellikle yoğun saatlerdeki trafik sıkışıklıklarına karşı yeterince sabırlı olamama, bu sebeple temel trafik kurallarına uymama ve uymayanlar veya uyamayanlara karşı sabırlı olamama gibi sebeplerle trafikte kazaları artırıyor.
Emniyet verilerine göre, 2012 yılında il genelinde yıl boyu günde ortalama 8 trafik kazasında 12 kişi yaralanırken, aynı yıl Ramazan ayı boyunca günde ortalama 12 çarpışmada 19 kişi yaralandığı bildirildi. Aynı süreçte yıl boyu trafik kazalarında olay yerinde vefat eden sayısı 13 iken Ramazan ayında 4 kişi vefat etti.

Emniyet, Ramazan ayının yaz dönemine denk gelmesi nedeniyle aşırı sıcak ortamlarda ve uzun süreli oruçlu kalınacağı dikkate alındığında uzun süre aç kalmanın tansiyonu olumsuz etkileyebileceği, kan şekerinin düşebileceği, denge problemleri yaşanabileceği ve mide problemlerinin artabileceği, özellikle sıcağa maruz kalmanın ilk saatlerinde hipertansiyon gelişip ve sıcak senkobu (bayılma) oluşabileceği hatırlatıldı.

Polis, bu etkenler dikkate alınarak sürücü ve yayalarda, dikkatlerinde dağılma olabileceği, aniden heyecanlanma ve öfke halleri yaşayabilecekleri, reflekslerinde yavaşlamalar olabileceği, dış ortamdan daha sıcak olan açık alanlara park edilmiş araçlarda terlemeyle birlikte sıvı kaybının daha çok olabileceği, yayaların, bisiklet ve motosiklet kullanıcılarının denge sorunları yaşayabilecekleri, iftara yakın saatlerde insanların daha aceleci, sinirli, dikkatsiz ve karamsar olabilecekleri, iftar sonrası trafiğe çıkacak olanların uyku ile ilgili şikayetler yaşayabileceklerine dikkat çekildi.

Bu şartlar altında sürücü ve yayaların yapması gerekenlerde sıralandı. Özellikle zaman ayarlamalarını trafiğin iftar saatlerinde yoğunlaşacağını da göz önünde bulundurarak yapmaları. Seyahatlerini son anlara bırakmamaları. Seyahatleri esnasında trafik kurallarına harfiyen uymaları. Toplu ulaşım araçlarını tercih etmeleri. Şehirlerarası yolculuk yapanlar için her iki saatte bir 15 dakika mola vermeleri. Sürat körlüğü konusunda duyarlı olmaları. Bozuk satıh ve yol yapımı alanlarda daha dikkatli seyretmeleri. Kendi güvenliklerinin aslında karşıdakinin de güvenliğini içerdiğini unutmamaları gerekiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası