Ege Postası
Geri

Nenehatun'un çalınan rölyefinin yerine yenisi yerleştirildi

Erzurum Aziziye Tabyaları'nda çalınan Nenehatun rölyefinin yerine aslına uygun yenisi yerleştirildi.        Erzurum eski Valisi Sebahattin Öztürk, önceki rölyefin hırsız ya da hırsızlar tarafından çalınması...
Nenehatun'un çalınan rölyefinin yerine yenisi yerleştirildi
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 17:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Aziziye Tabyaları'nda çalınan Nenehatun rölyefinin yerine aslına uygun yenisi yerleştirildi.

        Erzurum eski Valisi Sebahattin Öztürk, önceki rölyefin hırsız ya da hırsızlar tarafından çalınması üzerine Atatürk Üniversitesi Heykel Bölümü'nce söz konusu rölyefin aslına uygun yapılması için girişimde bulunmuştu. İl Özel İdaresi bütçesinden karşılanan 20 bin lira ile Nenehatun'un rölyefi Atatürk Üniversitesi Heykel Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bolat'a yaptırıldı. Pirinç rölyef geçen hafta içerisinde Aziziye Şehitliği Anıt'ındaki kaidesine yerleştirildi.

        Kültür ve Turizm İl Müdürü Fikret Öztürk, Nenehatun'un rölyef malzemesinin, diğer rölyeflerle aynı olduğunu ve aslına sadık kalınarak döküldüğünü ifade etti. Öztürk, söz konusu rölyefin çalınmaması için sağlam bir şekilde kaideye yerleştirildiğini kaydetti. Öztürk, Anıttaki diğer rölyeflerin de elden geçirildiğini dile getirdi.

        Kültür ve Turizm İl Müdürü ayrıca Ramazan dolayısıyla Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi'nde Kadir Gecesi'ne kadar her gün akademisyen, ilahiyatçı, yazar ve düşünürlerin katılımıyla sohbet programları düzenleyeceklerini sözlerine ekledi.

        AZİZİYE RÖLYEFLERİ

        Dönemin 3. Ordu Komutanı Orgeneral Nurettin Baransel tarafından Aziziye Tabyası'na, 1952 yılında Aziziye Şehitlik Anıtı yaptırıldı. Aziziye Kahramanı Nene Hatun'un da katılımıyla Şehitlik Anıtı'nın açılışı düzenlenen görkemli törenle gerçekleştirilmişti. Anıtın açılmasından 3 yıl sonra Nene Hatun zatürreden yaşamını yitirdi. Şehitlik Anıtı'ndaki 3 bronz rölyef ise Sivas Demiryolu Cer Atölyesi'nde yapılmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası