Ege Postası
Geri

Ramazan’ın ilk teravisi 3 buçuk asırlık çınar altında kılındı

Ramazan ayının başlangıcı sayılan ilk teravih namazında müminler camilere akın etti. Camileri dolduran vatandaşlar sıcak havanın etkisiyle kendini dışarı attı. 8 asırlık tarihi Pazar Cami dolunca 3 bucuk asırlık çınar ağacı altıda...
Ramazan’ın ilk teravisi 3 buçuk asırlık çınar altında kılındı
Haberler / Genel
9 Temmuz 2013 Salı 00:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ramazan ayının başlangıcı sayılan ilk teravih namazında müminler camilere akın etti. Camileri dolduran vatandaşlar sıcak havanın etkisiyle kendini dışarı attı. 8 asırlık tarihi Pazar Cami dolunca 3 bucuk asırlık çınar ağacı altıda dolup taştı.

Samsun’un Terme ilçesinde bulunan tarihi Pazar Camii dolup taşarken vatandaşlar camii dışında teravih namazı kıldı. Özellikle sıcak ve bunaltıcı havadan kaçanlar ise cami bahçesinde bulunan 350 yıllık çınar ağacının altında namaz kılıp dua etti.

53 yaşında ki Mehmet Özcan isimli vatandaş sıcak hava nedeni ile camide namaz kılmak zor olmakta ama bahçede ağaçların altında namaz kılmak daha ferah ve rahat olduğu için vatandaşlar çınar ağacının altında namaz kılmakta ben de onun için dışarıda kılıyorum. Özcan, “Özlemini çektiğimiz Ramazan ayı nihayet geldi hazırlıklarımızı yaptık ilk teravihimizi kıldık oruçlarımızı da tutarak bu manevi ayı en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacağız.” dedi. Ramazan ayının bolluk ve bereket getirmesi için dua ettiğini belirten Özcan, tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutladı.

Teravih namazlarını yaz aylarında elinden geldiğince tarihi caminin bahçesinde dev çınarın altında kılmaya çalıştığını söyleyen İbrahim Karaoğlu “Bu camiler tarih kokuyor, bize nenelerimizi, büyükbabalarımızı, eski Ramazanlarımızı hatırlatıyor. O yüzden bu değerleri el birliğiyle ayakta tutmaya çalışmalıyız.” diye konuştu.

İlk teravih namazına kadınların yanı sıra çocuklarda yoğun ilgi gösterdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası