Ege Postası
Geri

Küçük mucitler, 'kodlama temalı' 600 proje sergiledi

ROBOKOD İzmir Bilişim ve Kodlama Şenliği'nde bin 79 öğrenci yıl boyunca hazırladıkları 'kodlama' temalı toplam 600 proje sergiledi. İlkokuldan liseye kadar olan öğrencilerin katılığı şenlikte çok sayıda proje sergilendi.
Küçük mucitler, 'kodlama temalı' 600 proje sergiledi
Haberler / İzmir
6 Haziran 2024 Perşembe 15:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda Robokod Bilişim ve Kodlama Projesi 7 ay önce başladı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yürüttüğü proje kapsamında İzmir'de açılan 2 bin 585 kursta Bilişim Teknolojileri öğretmenleri tarafından önce 41 bin 641 öğretmene ardından öğrencilere temel kodlama ve teknoloji kullanımı eğitimi verildi.

Bu kapsamda düzenlenen Robokod İzmir Bilişim ve Kodlama Şenliği'nde bin 79 öğrenci yıl boyunca hazırladıkları kodlama temalı toplam 600 projesini sergiledi. İlkokuldan liseye kadar olan öğrencilerin katılığı şenlikte 'Otoyollarda Yapay Zeka Destekli Şerit Uygulaması', 'Radarla Hedef Belirleme ve Alan Tarama Sistemi', 'Su Piyanosu Projesi' ve iş güvenliği gibi birçok proje sergilendi. Sergiye İzmir Valisi Süleyman Elban'ın yanı sıra İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, çok sayıda öğrenci katıldı.

Proje kapsamında yıl sonuna kadar 850 bin öğrenciye kodlama eğitimi verileceği belirtilirken, Halk Eğitimi Merkezleri de sürece dahil edilerek öğretmen ve öğrencilere temel robotik ve kodlama kursu verileceği bildirildi. Öte yandan proje kapsamında 582 okulda 4 bin 254 bilgisayar dağıtımı yapıldığı ve İzmir'in 30 ilçesinde 37 Öğretmen Eğitim Merkezi kurulduğu ifade edildi. İzmir Valiliği tarafından tüm okullarda bilgisayar ihtiyacı tamamlanıncaya kadar bilgisayar tedarik edilmeye devam edileceği belirtildi.(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası