Ege Postası
Geri

Kültür Bakanlığı'ndan İzmir'in o mahallesi için karar: Çivi bile çakılamayacak

Kültür Turizm Bakanlığı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından, İzmir'in Menemen İlçesi Gaybi Mahallesi'nde 1/500 ölçekli şahıs mülkiyetine kayıtlı bulunan tescilli taşınmazın koruma alanında izinsiz fiziki ve insani faaliyette bulunulmamasına karar verildi.  
Kültür Bakanlığı'ndan İzmir'in o mahallesi için karar: Çivi bile çakılamayacak
Haberler / İzmir
6 Haziran 2023 Salı 10:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Kültür Turizm Bakanlığı İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararına göre; Menemen’in Gaybi Mahallesi’nde 1/500 ölçek 352 ada 24 parselde şahıs mülkiyetine kayıtlı bulunan tescilli taşınmazın koruma alanında izinsiz fiziki ve insani faaliyette bulunulmamasına karar verildi.  

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre; İzmir İli Menemen İlçesi Gaybi Mahallesi, 352 ada 24 parselde şahıs mülkiyetinde İzmir 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 01,06,2022 tarihli ve 16247 sayılı kararı ile 2. Grup korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen taşınmazın koruma aklanının kurulumuz üyelerince yerinde incelme çalışmasının yapılaması sonrasında değerlendirmesine yönelik  alınan 01.06.2023 tarihli, ve 1647 sayılı kararımız Kurul Müdürlüğü uzmanlarınca harılanan 27.02.20213 tarihli, ve 1915640 sayılı rapor okundu, yazı ekleri ve işlem dosyaları incelendi. Yerinde yapılan inceleme ve yapılan görüşmeler soncunda;

İzmir İli Menemen İlçesinde, Gaybi mahallesi 352 ada 24 parselde şahıs mülkiyetinde kayıtlı bulunan tescili taşınmasın koruma alanının kararımız eki paftada gösterildiği biçimde belirlenmesine, tescili taşınmazda ve koruma alnın da izinsiz fiziki ve inşai faaliyette bulunulmamasına karar verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası