Ege Postası
Geri

Kumluca'daki yangın kontrol altına alınamadı, sabotaj şüphesi yok

Antalya'nın Kumluca ilçesinde dünden bu yana devam eden orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. Yangından şuana kadar 170 hektarlık alanın zarar gördüğü, yangının büyümeye devam ettiği belirtildi. Antalya Orman Bölge Müdürü...
Kumluca'daki yangın kontrol altına alınamadı, sabotaj şüphesi yok
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 15:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Antalya'nın Kumluca ilçesinde dünden bu yana devam eden orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. Yangından şuana kadar 170 hektarlık alanın zarar gördüğü, yangının büyümeye devam ettiği belirtildi. Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, yangında sabotaj şüphesi bulunmadığını söyledi.

    Antalya, 2 ayrı orman yangınıyla mücadeleye devam ediyor. Dün 14.30 sıralarında Kumluca ilçesinde başlayan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangın şu ana kadar 170 hektarlık alanda etkili oldu. Yangında bazı sera, traktör, tarım aletleri ve kamyonet zarar gördü. Yangında, nar bahçeleri de yandı. Rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan yangını söndürmek için, Antalya, Denizli, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kütahya, Adapazarı, Bolu, Muğla, Isparta, Finike, Demre, Kemer Orman İşletme Müdürlüğü ve Kumluca, Beykonak, Adrasan ve Mavikent belediyelerine bağlı itfaiye ekiplerine ait çok sayıda çalışanla mücadele ediliyor. Yangına aynı zamanda, 70 arazöz ve su tankeri, 12 dozer, 5 uçak ve 9 helikopterle de müdahale yapılıyor. Rüzgarın etkisiyle yön değiştiren alevler müdahaleyi zorlaştırıyor. Yangının bulunduğu alanda kızılçam ormanlarının olduğu öğrenildi.

    Yangının son durumu hakkında bilgi veren Antalya Orman Bölge Müdürü Ali Gökçöl, şu ana kadar 170 hektarlık alanın zarar gördüğünü tahmin ettiklerini kaydetti. Rüzgar nedeniyle yangınının kontrol altına alınmadığını belirten Gökçöl, bunun için büyük çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Yangın çıkış sebebinin rüzgar nedeniyle bir birine çarpan elektrik tellerinden çıkan kıvılcımlar olduğunu tahmin ettiklerini belirten Gökçöl, herhangi bir sabotajın olmadığını söyledi. Yangın bölgesinin zor bir alan olduğunu belirten Gökçöl, ekiplerin zaman zaman müdahalede zorlandığını kaydetti. Gökçöl, rüzgardan dolayı yangının sürekli yönünü değiştirdiğini, bu nedenle de kontrol altına almakta zorlandıklarını ifade etti.

    MUHTAR ÖZTÜRK: SERALAR ZARAR GÖRDÜ, BİR KAMYONET YANDI
    
    Yangının tehdit ettiği ve dün bir mahallesinde bulunan 20 evin boşaltıldığı Karacaören Köyü Muhtarı Özcan Öztürk de yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi. Yangından dolayı seraların zarar gördüğünü belirten Öztürk, "Nar bahçeleri, iki tane hameş, bir tane traktör römorku ve kamyonet zarar gördü. Şu an için rüzgar şiddetini koruyor." dedi.

    SERİK'TEKİ YANGIN KONTROL ALTINDA

    Öte yandan, çarşamba günü Serik ilçesinde çıkan orman yangını da halen devam ediyor. Kontrol altına alınan yangını tamamen söndürmek için ekipler büyük bir mücadele veriyor. Yangından 150 hektardan fazla alanın yandığı tahmin ediliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası