Ege Postası
Geri

Özbekistan’ın bağımsızlık yıl dönümü İstanbul’da da kutlandı

Özbekistan’ın bağımsızlığının 22. yıl dönümü İstanbul’da verilen bir resepsiyonla kutlandı.Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yıl dönüm münasebetiyle verilen resepsiyona yabancı misyon şefleri, işadamları...
Özbekistan’ın bağımsızlık yıl dönümü İstanbul’da da kutlandı
Haberler / Güncel
6 Eylül 2013 Cuma 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Özbekistan’ın bağımsızlığının 22. yıl dönümü İstanbul’da verilen bir resepsiyonla kutlandı.

Özbekistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu tarafından yıl dönüm münasebetiyle verilen resepsiyona yabancı misyon şefleri, işadamları ve İstanbul'da yaşanan çok sayıda Özbekistan vatandaşı katıldı.

Gecede davetlilere gün anısına pişirilen Özbek pilavı ikram edildi. Pilava olan ilgi ise büyük oldu. Davetliler pilavdan almak için sıraya girdi.

Eski milletvekillerden Nevzat Yalçıntaş’ın da katıldığı gecede sahne alan Özbek sanatçılar Özbek ve Türk şarkıları seslendirdi.

Gecede duygularını dile getiren Eyüp Belediyesi Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı İsmail Kavuncu, “Her şeyden önemlisi aramızdaki dostluk ve kardeşlik köprüsünün daha sıkı bir şekilde örülmesi, buna çaba gösterilmesi lazım.” dedi. Kavuncu, “20 küsur yıl önce başlayan bu kardeşlik köprüsü maalesef bugün geldiğimizde istene seviyede değil ama o 20 yıl önceki aşk ve şevkle şimdiden tekrar başlarsak inanıyorum ki, geleceğe daha güzel köprüler oluşturacak." değerlendirmesinde bulundu.

Bu arada merkezi İzmir’de bulunan Özbekistan Sevenleri Derneği 22. yıl dönüm kutlamalarına atfen çok sayıda Semerkand’ın meşhur Registan Meydanı manzaralı poster bastırdı. Renkli görüntülere sahne olan gecenin sonunda davetlilere bu posterler hediye edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası