Ege Postası
Geri

Küplemez: Uşaklı dericilerin tek suçu arkalarında dayılarının olmaması mı'

Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Akif Küplemez, "Kula, Salihli ve Karacasu’da üretim yapan dericiler, yıllardır doğaya zarar veriyor. Fakat hala yetkililer, arıtmayla üretim yapan Uşak Deri Karma OSB’nin üzerine geliyor. Uşaklı...
Küplemez: Uşaklı dericilerin tek suçu arkalarında dayılarının olmaması mı'
Haberler / Genel
25 Haziran 2013 Salı 13:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Akif Küplemez, "Kula, Salihli ve Karacasu’da üretim yapan dericiler, yıllardır doğaya zarar veriyor. Fakat hala yetkililer, arıtmayla üretim yapan Uşak Deri Karma OSB’nin üzerine geliyor. Uşaklı dericilerin tek suçu arkalarında dayılarının olmaması mı'" diye konuştu.

Küplemez ve yönetim kurulu üyeleri bölge müdürlüğünde düzenlenen 2013 yılı ilk 6 aylık değerlendirme toplantısında basın ile bir araya geldi. Toplantıda konuşan Uşak Deri Karma OSB Başkanı Akif Küplemez, doğaya zarar vererek deri üretimi yapan çevre il ve ilçelere hiçbir yaptırım uygulanmadığını söyledi.

Büyük Menderes Nehrinin korunması ve temiz kalması için arıtma tesislerinin önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğini ifade eden Küplemez, Uşak’ta bulunan 2 OSB’de de arıtma tesisi bulunduğunu söyledi. Çevre il ve ilçelerde arıtma tesisi olmadan deri üretimi yapan bölgelerin bulunduğunu belirten Küplemez, şöyle devam etti: "Kula, Salihli ve Karacasu’da üretim yapan dericiler, yıllardır doğaya zarar veriyor. Fakat hala yetkililer, arıtmayla üretim yapan Uşak Deri Karma OSB’nin üzerine geliyor. Arıtmasız üretim yapan dericilerin arkasında kimlerin olduğunu merak ediyoru? Uşaklı dericilerin tek suçu arkalarında dayılarının olmaması mı'" dedi.

Deri üretiminin aynı zamanda Manisa Kula ve Aydın Karacasu’da yapıldığını ifade eden Küplemez, "Biz 2005 yılından sonra taşınma sürecine girdik. Yeni tabakhane ve Çanlı’daki tesisler kapatıldı. O dönemin Çevre Bakanı Osman Pepe, bizim OSB’ye geçmemizin ardından, arıtmasız üretim yapan tesislere ağır yaptırımlar uygulayacaklarını ve haksız rekabetin önüne geçecekleri yönünde söz vermişti. Bu söze rağmen, OSB’ye taşınmak için ağır bir yükün altına giren ve arıtma giderlerini göğüsleyen Uşak sanayicisi, hala bedel ödemeye devam ediyor. Arıtmasız üretim yapan Kula, Salihli ve Karacasu’ya hiçbir yaptırım uygulanmıyor. Hala, arıtmaya yatırım yapan ve çevre sağlığı için bedel ödeyen Uşaklı sanayicinin üzerine geliniyor. Arıtmasız üretim yapan dericilerin arkasında kimlerin olduğunu merak ediyoru? Uşaklı dericilerin tek suçu arkalarında dayılarının olmaması m? Biz bu haksız rekabetin artık sona ermesini istiyoruz. Bu konuda kentteki siyasetçilerin de ellerini taşın altına koymalarını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası