Ege Postası
Geri

Kürkçü'den İzmir mesajı: Ultra milliyetçiliği mitoloji

HDP İzmir milletvekili adayları basın mensuplarıyla bir araya geldi. Toplantıya HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün konuşması damga vurdu. Kürkçü, “İzmir 7 Haziran’da ultra milliyetçi algısını yırttı attı. 10 Ekim’de İzmir’in kendi cenazelerini karşılayışı ve hepsini sahiplenişi kat ettiğimiz yolun bir göstergesi. Buradaki karşılamayla öyle görkemli, öyle kardeşçe bir yanıt verdiniz ki, 10 Ekim’den sonra İzmir başka İzmir’dir. İzmir’in vekilleri olarak sesiniz olmaya, sözünüz olmaya gayret edeceğiz. İzmir’in ultra milliyetçiliği mitolojidir” dedi. HDP’li adaylar bir araya geldi, Kürkçü'den İzmir mesajı:
Kürkçü'den İzmir mesajı: Ultra milliyetçiliği mitoloji
Haberler / Yerel Politika
28 Ekim 2015 Çarşamba 12:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ /  HABER SERVİSİ - Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Başkanlığı tarafından Tepekule Kongre Merkezi Özel Günler Salonunda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına HDP İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan, HDP İzmir milletvekili adayları ve HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur katıldı.

UĞUR ÖZVERİ VURGUSU YAPTI
Açılış konuşmasını yapan HDP İzmir İl Eş Başkanı Cavit Uğur, “Hep beraber 1 Kasım’a kadar çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Bizi mecbur bırakılan bir seçimle karşı karşıyayız. Halkımızın büyük özverisiyle, aday arkadaşlarımızın özverisiyle başarılı bir kampanya sürdürmekteyiz. Hükümetin baskısı nedeniyle kitlelerin sandıktan uzaklaşması algısının kırılması için medyaya önemli bir görev düşmektedir. Basınımızın bağımsız olmasının önemli olduğunu düşünüyoruz” şeklinde konuştu.



DOĞAN: YENİ YAPILAR GETİRECEĞİZ
HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, “Ülkemizin yoğun bir gündem yaşadığını biliyorsunuz tek gündem seçim demokratça davrandık, demokratik davrandık. Bizi demokratik davranmayan AKP’nin çalışmalarımıza koyduğu engellere ve her şeye rağmen, son günlere kadar geldik. 1 Kasım’da HDP ana muhalefet partisi olacaktır. Ülkenin geleceğine ilişkin yeni projeler üreteceğiz. Yeni yaşamdan ne anladığımızı en geniş kitlelere anlatacağız ve yeni yapılar getireceğiz. Hızlıca demokratik unsurun inşa edildiği bir sürecin yaşanması gerekmektedir. Tekçi anlayışın ilerleyemeyeceği görülmüştür. Cumhuriyetin yaşamasının ancak demokratikleşerek yaşaması gerektiği teşhisini gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.  

SOPAYA VE ZORA BOYUN EĞMEDİĞİNİ GÖSTERİRSE…
Tarihsel bir seçime gidildiğinin altını çizen HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, “Bugün burada aslında önümüzde kalan 4-5 günün önemi üzerine konuşmayacağım gerçekten Türkiye’de tarihsel olan bir seçime giriyoruz. Aslında hepimizin canını sıkan bir seçimin nesi tarihsel olabilir diye sorabilirsiniz ama tarihsel şeyler mutlaka hoşumuza giden şeyler olmayabilir. AKP sopa zoruyla sandıktan çıkacak olursa, karanlık bir gelecek açılacak olacaktır. Türkiye sopaya, zora boyun eğmediğini gösterirse biz bunun tüm belirtilerini görüyoruz. Tek parti hakimiyetini, en kötü parti devlet ortaklığını sona erdirmiş olacak” şeklinde konuştu.

“AVUÇLARINI YALARLAR”
Seçime katılmanın önemini vurgulayan Kürkçü,  tatilin uzatılmasını eleştirdi. Seçmene çağrıda bulunan Kürkçü, seçmenin hangi partiye oy verecek olursa olsun mutlaka sandığa gitmesi gerektiğini belirtti. Kürkçü, “Hangi partiye oy verecekseniz verin. AKP’ye oy verenler de kullansınlar. AKP’nin zorlamaları sonucunda sandığa gitmenin önemsiz olduğu yönünde bir kara duygu insanlarımızın içine yerleşmeye başladı. Sandığa ne kadar çok gidilir, oy kullanılırsa, iktidardan bu zalim rejimi uzaklaştırmak mümkün olacak.  4-5 günü tatil yaptılar. Nasılsa muhaliflerimiz arabalarına atlarlar, tatile gider oyu kullanamazlar dediler. Biz de çatır çatır alacığız diye düşündüler. Avuçlarını yalarlar, birincisi insanlarda para yok. İkincisi iktidarı indirmekte çok kararlılar. İyi ki bu tatili verdiler. Sonunu getirmek için daha çok azimle çalışacağız” dedi.


AKP’NİN YÜZDE 40’IN ALTINDA OLDUĞUNU BİLİYORUZ
HDP ile AK Parti arasındaki makas ne kadar çok açılırsa Türkiye’nin o kadar özgürlüklere yaklaşacağını söyleyen Kürkçü, “AKP’nin yüzde 40’ın altında olduğunu biliyoruz. Halkın yönelişlerini anketlerle değiştireceğini sananlar görecekler. Bunca parti örgütünün yerle bir edilmesine, 4 ay içerisinde 150 arkadaşımızı kaybetmemize rağmen bu mücadeleden galip çıkacağız. Fısıltı gazetesini kullanarak büyük kabullerde iş adamları tarafından ağırlanmak yerine, halkın sofrasına ortak olarak mesajlarımızı kulaktan kulağa vereceğiz. Sokağa çıkma yasaklarından sonra öfkesinin nasıl arttığını hep beraber göreceğiz. HDP bu baskı döneminden oylarını yükseltmiş olarak çıkacak. Bu makas ne kadar çok açılırsa, Türkiye o kadar özgürlüğe yaklaşacak” diye konuştu.

AL GÜLÜM VER GÜLÜM
Koalisyon sorularını da İzmir’den yanıtlayan Kürkçü, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yüklendi. Kürkçü şöyle konuştu: “Bütün koalisyon hesapları  gelecek öngörüsü üzerine yerleşmelidir. 2 Kasım sonrasında toplumsal denklemin ne olacağı önemlidir.  Açıkça şudur artık Tayyip Erdoğan’ın gayri meşru olarak durduğu bir devletin altında koalisyon kurulamayacağıdır. Erdoğan gayri resmi rejimin,  gayri resmi Cumhurbaşkanıdır. Cumhurbaşkanı Anayasa’yı tanımadığını, bir fiil rejimi değiştirmeye başladığını, bu rejimin değiştirmek istediğini duyurmuştur. Bugün saray Türkiye’nin yönetimi haline getirmiştir muhtarlarla yürütmeye amaçlamaktadır. AKP 40’ın altında çıkacaktır. Bu onayı yitirecektir. Türkiye bu zulmü sineye çekmeyecektir. Türkiye’de 5. Bir parti mecliste yer alacaktır. Bu tablo şekillenmeden bir koalisyon tartışması için son derece erkendir. Türkiye’nin seçmeninin yüzde 15’inin oyunu almış bir partiyi dışlarsanız gayri meşru bir hükümet tartışması yaparsınız. MHP çözüm yerine çatışmayı seçmiş olmasının zararını sandıkta görecektir. İnsanlar sokakta bu Bahçeli ne yapıyor sorusunu bizimle tartışıyorlar. Meşruiyetinin asla kabul edilmesinin MHP tabanı böyle davranmıyor. AKP’den kurtulma imkanı olarak oy veriyor ama MHP hem meclis başkanlığını hem RTÜK üyeliğini her iki seçimde de al gülüm ver gülüm içerisinde meclis başkanlığını AKP’ye verdi RTÜK üyeliğini aldı.”

10 EKİM’DEN SONRA İZMİR BAŞKA İZMİR
“İzmir’in merkezi hükümetin ihmali altındaki yaşantıya son vermeye çalışacağız. Yerel yönetimler yasasının değiştirilerek merkezden bağımsız özerk hareket edebilecekleri bir düzen için çokça aktif olacağız” diyen Kürkçü, “Halklarımızın birbiriyle kaynaşacağı yeni ortamlar yaratmak için çaba içerisinde olacağız. İzmir 7 Haziran’da ultra milliyetçi algısını yırttı attı. 10 Ekim’de İzmir’in kendi cenazelerini karşılayışı ve hepsini sahiplenişi bu yolu kat ettiğimiz yolun bir göstergesi. Buradaki karşılamayla görkemli kardeşçe yanıt verdiniz ki 10 Ekim’den sonra İzmir başka İzmir’dir. İzmir’in vekilleri olarak sesiniz olmaya sözünüz olmaya gayret edeceğiz. İzmir in çoğul, neşeli enteryonalist olduğunu sadece fuar değil tüm İzmir olduğunu göstereceğiz. Faturanın HDP’ye çıkartılmadığını görüyorum teveccühten bir eksilme olmadığını söylemek isterim. Herkesten yakınlık saygı ve sevgi gördüm ben bu kadar kolay kabul edilebileceğimizi sanmazdım” dedi.

AMASIZ FAKATSIZ İTİRAZ EDİYORUM
Koza- İpek grubuna yapılan baskınları ‘gasptır’ olarak nitelendiren Kürkçü, “Bu açıdan ortadan mahkeme kararı olmaksınızın bu grubun yayınları kusurludur basıyorum ve yayına el koyuyorum demesi diktatörlüğün açık bir örneğidir. Türkiye’de bütün demokrasi basın ve medya özgürlüğünde olanların buna karşı çıkması gerekir. Aynı grubun 2011 – 2014 yılındaki yayınlarından çok çektik. Bu grup arasında yandaş medyanın ettiklerinden daha azını etmemişlerdi. Söz ve ifade hakkının gasp edilmesi burada önemli.  Önce komünist ve Kürtler sonra herkes bu giotinin altına giriyor. Ne kadar erken dayanışmaya girersek o kadar iyi. Bu kadar amasız fakatsız itiraz ediyoruz. Bu itiraz grubun editöryel çizgisine değil var olma hakkınadır” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası