Ege Postası
Geri

Kurkut olaylı kongre ve sonrasını Egepostası'na değerlendirdi

AK Parti Bayraklı İlçesi’nde Genel Merkez’in mevcut Başkan Özgür Hızal ile yola devam edilip kongreye gitme kararı vermesine karşın son anda liste çıkardığı ifade edilen ve listesinde imzası olduğu halde salonda yeterli isim bulunmaması nedeniyle listesi divan kurulu tarafından kabul edilmeyen Cemil Kurkut Egepostası’na konuştu. Kurkut “Ben dav adamıyım, isim adamı değilim. Başka partiye geçmem söz konusu değil. Seçilen başkanın arkasındayız. Çalışmalara en ön saflarda katılmaya devam edeceğiz” dedi. Olaylı kongre ve sonrasını Egepostası'na değerlendirdi
Kurkut olaylı kongre ve sonrasını Egepostası'na değerlendirdi
Haberler / Yerel Politika
20 Mart 2018 Salı 12:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YAĞMUR UYGUR/EGEPOSTASI - AK Parti Bayraklı İlçe Kongresi’nin Genel Merkez kararıyla tek adaylı yapılması beklenirken, son dakikada yüzde 5 imza toplayıp aday olan Erdal Seyitler döneminin ilçe sekreteri Cemil Kurkut kongrede ve sonrasında yaşadıklarını Egepostası'na anlattı. Adaylık talebini divan başkanına iletmesine rağmen salonda oylanmadığını, gerekçe olarak da imza veren partililerin salonda bulunmamasının gösterildiğini kaydeden Kurkut, parti içinde dostane bir yarış sürdürdüklerini söyledi, “Parti içinde dostane yarış yaptık, gereken şartları yerine getirdik. Divan başkanının yaptığı yanlış hareketten dolayı böyle bir olay yaşandı. Biz karşı değiliz. AK Parti ile bütün olarak aileyiz, sorunumuz yok. Seçilen başkana can-ı gönülden teşekkür ediyoruz, başarılar diliyoruz” dedi.

Partinin kuruluşundan itibaren hizmet verdiğini dile getiren Kurkut “AK Parti kurulduğundan beri içindeyim. Siyasetle uğraşan tabandaki arkadaşlarımızı bire bir tanıyorum. Bayraklı’da 18 senedir ticaretle uğraşıyorum. 7 mahallesinde iş yerim var. Delege seçiminde delegasyona seçilen arkadaşlarımız beni bulup rahatsızlıklarını dile getirdi. Ben de böyle bir gereksinim duydum. Delegasyonun ve mahallenin kararıyla çıktım. Partiye bir taş daha koyabilir miyiz diye düşündüm. Gerekeni de bize yakışan şekilde yaptık. Ama bu şekilde olması gerekiyordu, takdir-i ilahi. Bizde şer olan bir kapı kapanır, hayır olan çok kapı açılır. İnşallah başka bir görevde oluruz bu partide, buna inancımız var” diye konuştu. 

TEPKİ YOK

Partiden kendisine bir tepki gelmediğini ve partisiyle bağının aynı şekilde ve güçlenmiş olarak sürdüğünü dile getiren Kurkut “Bana partiden hiçbir tepki olmadı. Konuşmalarda ne demek istediklerini anladınız. Reisin önderliğindeyiz. Reisin sözünü il başkanımız dile getirdi, ‘Her hayırsızlığın karşısında biz hayırlı olarak duracağız. Yanlışlığın karşısında duracağız' dedi. Bu sözü destekliyoruz. Her yanlışın karşısında da var olmayı düşünüyoruz. Herhangi bir partide görev almam söz konusu değil. Ben dava adamıyım, isim adamı değilim. Bencillikten değil çoktan, kârdan değil, faydalı olmaktan yanayım. İnançlı insan vicdanına sorarsa neyin doğru olduğunu görüyordur. Vicdan iç mahkemedir, bu da önemlidir. Yeni seçilen ilçe başkanına ve bu göreve yeni atanan il başkanına görev alan tüm arkadaşlara başarılar diliyoruz.  Yanlarındayız. Bir çıkarımız yok bu işte” ifadelerini kullandı.  

NE OLMUŞTU'

Pazar günü yapılan kongrede  Kurkut’un listesi divan tarafından kabul edilmeyince arbede çıkmıştı. Kongrede konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, sert mesaj vermiş, “Yol arkadaşlarımızın omuzlarına binmiş, onların samimiyetini kullanan makam ve mevki peşinde koşturan ortada bir tabaka var. Bu ortadaki tabaka, vatan-millet-dava der ama hiçbir zaman samimi değildir" demişti.

Cemil Kurkut taraftarları salonda bulunduklarını, listeyi istenen zaman içerisinde Divan Başkanına teslim ettiklerini ancak isim okunmasının bazı delegelerin bulunmadığı namaz saatine denk getirilmeye çalışılarak adaylıklarının işleme konulmasının engellendiğini savunmuştu. Cemil Kurkut ise adaylığı resmen işleme konulmamasına rağmen taraftarlarından sandığa gidip oy kullanmalarını istemişti.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası