Ege Postası
Geri

Kürtaj Gemisi rotasını İzmir'e çevirdi

Kürtaj Gemisi, 'fiili kürtaj yasağı'na karşı Türkiye'ye geliyor. Gemiden temsilciler bugün Kürtaj Haktır Platformu üyeleriyle buluşacak.Women on Waves gemisi, 10 yıldır kürtaj yasağı uygulayan ülkeleri ziyaret ederek uluslararası sularda gebeliği sonlandırma operasyonu yapıyor.
Kürtaj Gemisi rotasını İzmir'e çevirdi
Haberler / İzmir
13 Mayıs 2013 Pazartesi 11:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTANBUL- Radikal gazetesinden İsmail Saymaz'ın haberine göre Kürtajın yasak olduğu ülkeleri ziyaret ederek uluslararası sularda gebeliği sonlandırma operasyonları yapan Kürtaj Gemisi, rotasını Türkiye ’ye çevirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın açıklamalarından sonra Türkiye’de fiili kürtaj yasağının uygulandığını düşünen ‘Women on Waves’ adlı hareket, ‘Kürtaj Haktır Platformu’ ile bugün bir araya gelirken hareketin kurucusu Dr. Rebecca Gomberts’ın da gelecek hafta Türkiye’de olması ve organizasyonun nasıl yapılacağına ilişkin görüşme yapması bekleniyor. Kürtaj Gemisi’nin 2014 yazında İzmir açıklarına yanaşması planlanıyor.

2014’te İzmir’e yanaşacak

İrlanda’da kürtaj yasağını protesto için Hollandalı bir grup kadın tarafından kurulan ‘Women on Waves’ (Dalgalar Üstündeki Kadın) hareketi, on yılı aşkın süredir kürtajın yasaklandığı ülkeleri ziyaret ediyor. İçerisinde doktorlar ve hemşirelerin bulunduğu bir gemiyle yola çıkan kuruluş, ülkelerde topladığı kadınları gemiye bindirip uluslararası karasularda gebeliği sonlandırıyor. Kürtaj Gemisi 10 yıl içinde bazı ülkelere sokulmadı, bazı ülkelerdeyse yoğun protestolarla karşılandı.

Başbakan Erdoğan’ın geçen yıl kürtaj karşıtı açıklamalarından sonra Türkiye’de hastanelerde gebeliği sonlandırma işlemlerinin engellendiğini savunan kadınlar ise ‘Kürtaj Haktır Platformu’nu kurdu. Türkiye’de fiili kürtaj yasağının uygulandığını kabul eden Kürtaj Gemisi de yönünü Türkiye’ye çevirdi ve ‘Kürtaj Haktır Platformu’ ile temasa geçti. Platformla grup arasındaki ilk görüşme için bugüne randevu verildi.

‘Women on Waves’in Türkiye temsilcisi ile platform yetkilileri ilk toplantıyı İstanbul ’da gerçekleştiriyor. Hareketin liderliğini yapan Dr. Rebecca Gombert’in de 18 Mayıs’ta İstanbul’da olması bekleniyor. İkinci görüşmeden sonra organizasyon şekillendirileceği ifade ediliyor. Kürtaj Gemisi’nin 2014 yılı yazında İzmir açıklarına yanaşacağı, Türkiye’de tespit edilecek kadınların botlarla açığa götürülüp açıktaki gemiye alınacağı ve gebelik işlemine son verileceği; gemide Türkiye kökenli Hollanda yurttaşlarının da olacağı belirtiliyor.

Buluşmayı organize eden Türkiyeli kadınlar, ülkede fiili kürtaj yasağının uygulandığını savunurken, geminin de bu fiili yasağa karşı protesto amacı güttüğünü söylüyor. (Radikal)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası