Ege Postası
Geri

Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen Giresunlu şehitler törenle anılacak

Afyon İscehisar ilçesi Doğanlar köyünde medfun bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen Giresunlu şehitler, 29 Ağustos'ta düzenlenecek törenle anılacak. Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Afyon...
Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen Giresunlu şehitler törenle anılacak
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Afyon İscehisar ilçesi Doğanlar köyünde medfun bulunan, Kurtuluş Savaşı’nda şehit düşen Giresunlu şehitler, 29 Ağustos'ta düzenlenecek törenle anılacak.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Afyon Giresunlular Şehitliği ziyaret programının, bir tek kuruma ait bir organizasyon olmadığını, bütün Giresunlulara ait olduğunu ve her bir Giresunlunun Afyon ziyaretine katılmasını arzu ettiğini söyledi. Turan, Giresun derneklerine seslenerek, Afyon Şehitliği ziyaretine sahip çıkılmasını beklediğini ifade etti. İstanbul, Bursa ve Giresun başta olmak üzere Giresunluların yoğun olarak yaşadıkları yurdun değişik yerlerinden yoğun bir katılım beklediklerini söyleyen Turan, İstanbul’dan kaldırılacak otobüslerle ulaşım sorununun hafifletilmeye çalışıldığını kaydetti.

Başka bir ilde kendi şehrinin adını yaşatan şehitlerin çok büyük bir onur vesilesi olduğunu ifade eden Turan, “Bu, dünya tarihinde örneği olmayan bir durumdur. Giresunlular olarak, bunun gururunu ve onurunu yaşamakta haklıyız. Bu yüzden de Giresunlu bütün hemşehrilerimi 29 Ağustos’ta Afyon İscehisar’da bulunmaya ve Kurtuluş Savaşı’nda şehit olan dedelerimizin onurlu mücadelesinin ruhuyla buluşmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

AFYON GİRESUNLULAR ŞEHİTLİĞİ

1. Dünya Savaşı'ndan sonra Giresunlulardan oluşan 42. Tabur Alayı, önce Karadeniz'de Ruslarla savaştı, ardından Samsun'da Rum çetelerine karşı mücadele verdi. Sakarya Muharebesi'nde ise neredeyse tamamı şehit düştü. Büyük Taarruz’da ise Afyon İscehisar'da çarpışan ve 47. Alay ismiyle ortaya çıkanlar ise yine Giresunlulardı.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası