Ege Postası
Geri

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas: Dünya artık Suriye’ye seyirci kalmamalı

Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Suriye'de kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahlara artık dünyanın seyirci kalmaması gerektiğini belirtti. Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 27. Yılında Bursa’nın...
Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas: Dünya artık Suriye’ye seyirci kalmamalı
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2013 Perşembe 14:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Suriye'de kullanıldığı iddia edilen kimyasal silahlara artık dünyanın seyirci kalmaması gerektiğini belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar, vefatının 27. Yılında Bursa’nın Gemlik İlçesine bağlı Umurbey beldesindeki anıt mezarının başında düzenlenen törenle anıldı. Törene Cumhurbaşkanlığını temsilen Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Durmuş Yılmaz ile birlikte hükümeti temsilen katılan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas katıldı. Kafkas, törenin ardından Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu ziyaret etti.

Kentteki sağlık çalışmalarını inceleyip eksikleri tamamlamaya çalışacaklarını anlatan Kafkas, "Maalesef Türkiye’de sivil çok partili demokrasiye geçişin öncülerinden ve ilk genel başkanı olan bir büyük devlet adamının maalesef ömrünün son dönemlerinde hapiste geçirdi. Darbe ile görevinden alınarak. Türkiye’ye makas değiştiren o ekibin, Menderes’in arkadaşları onlar hep, Menderes ile idamla yargılayan bir ülke olmanın ayıbını yaşıyoruz." dedi.

"BU YIL İÇİNDE BURSA MERKEZ SAĞLIK KAMPÜSÜNÜN TEMELİ ATILACAK"

Bursa’nın Türkiye için çok önemli bir şehir olduğunu belirten Agah Kafkas, şunları söyledi: "Çok sayıda hastane inşaatımız devam ediyor, bunların bir an önce tamamlanması için gerekli incelemelerde bulunacağız. En önemlisi de inşallah yakın bir tarihte çok kısa bir süre içinde merkez sağlık kampüsümüzün de işlemlerine başlamış olacağız. Yani bu yıl içinde inşallah temelini atmış ve hayırlı bir başlangıcı yapmış olacağız."

Suriye’de kimyasal silah kullanıldığına ilişkin soru üzerine ise Agah Kafkas, şunları söyledi: "Suriye'de yaşananlar büyük bir insanlık dramıdır. Bu, özgür, demokrat olduğunu söyleyen ülkelerin bir ayıbı haline gelmiştir. Bir insanın kendi halkını bu kadar acımasızca imha etme gayretine dünya seyirci kalmamalıdır. Oradakilerin de insan olduğunu kimse unutmasın. Kimyasal silah kullanımına dünya artık sessiz kalmamalılar."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası