Ege Postası
Geri

Kurultay salonunda Karabağ'dan çarpıcı mesajlar

Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ, CHP 35. Olağan Kurultayı'nın gerçekleştiği Ankara Arena'da katıldığı canlı yayında çarpıcı mesajlar verdi. Kurultay salonundan çarpıcı mesajlar
Kurultay salonunda Karabağ'dan  çarpıcı mesajlar
Haberler / Politika
17 Ocak 2016 Pazar 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI - CHP’de 35. Olağan Kurultay devam ederken, parti içi siyasi çıkışlarıyla dikkat çeken Bayraklı Belediye Başkanı CHP’li Hasan Karabağ, kurultay salonunda katıldığı canlı yayında verdiği mesajlarla dikkat çekti.

Karabağ şu ifadeleri kullandı;

Kurultayımızın sloganında ‘değişim’ var.  Anahtar listede aynı yüzler çıkacaksa değişimden söz edemeyiz. Değişim parti içinde mümkün olmuyorsa siz Türkiye’yi nasıl değiştireceksiniz.

Ülkenin yüzde 95’inin üstündeki vatandaş bölünmez bütünlükten yana…Ben Türkiye mozaiği olan bir ilçede belediye başkanlığı yapıyorum.
29 Ekim’de bir zeybek ve bayrak gösterisi yaptık. Yüzlerce Kürt vatandaşımız o etkinliğe katıldı. Bunların içinde değişik partilere oy veren özellikle AKP’ye oy veren kesim bu etkinlikten sonra bana “CHP’ye oy vereceğiz” mesajları gönderdiler.

Bu ülkede Kürt vatandaşların çok büyük bölümü  ayrılıktan yana değil. Bölünmez bütünlükten yana tavır koyuyorlar. Dolayısıyla bizim üniter yapıyı savunan Atatürk Cumhuriyetini savunan bir parti olduğumuzu çekinmeden söylememiz lazım.

Genel Başkanımız kurultayın ilk günü PKK terörü ve bölgedeki tabloyla ilgili net tavır koydu. Bu söylemleri söylemeliyiz. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunan, Cumhuriyet değerlerini savunan bir Atatürk partisi olduğumuzu her fırsatta toplumun önüne koymalıyız. Çünkü toplumun büyük bölümü bunu istiyor bizden. Büyümemizin yegane temeli bu…

Kurultayda güçlü bir muhalefet olmadığı için çekişme yok gibi görünüyor. Parti içinde kanatlar vardı eskiden…Daha farklı görüşleri savunuyorlardı. Fikir üzerinde ayrılık olan kanatlar gerekiyor. Kişiselleşmiş,  kişilerin etrafında bölünmüşlükler değil. Parti için hedefler koyan  insanların ayrılıkları oluyordu bu da parti içi disiplin içinde oluyor. Burada şimdi o yok. Genel Başkanımız değişimi yaparsa anahtar listesinde yıpranmış insanları koymaz ise yeni yüzlerle çıkarsa bu değişim olabilir.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası