Ege Postası
Geri

Kutlu Doğum coşkusu köylere kadar uzandı

Çorum'da Kur'an kursu hocalığı yapan Meral Aşık, Ali Ören köyünde 30’dan fazla kadına Kur'an-ı Kerim öğretti. Kutlu Doğum münasebetiyle köylülerde hocaları için yemekli Kutlu Doğum programı yaparak 200 vatandaşı aynı sofranın...
Kutlu Doğum coşkusu köylere kadar uzandı
Haberler / Güncel
24 Nisan 2013 Çarşamba 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çorum'da Kur'an kursu hocalığı yapan Meral Aşık, Ali Ören köyünde 30’dan fazla kadına Kur'an-ı Kerim öğretti. Kutlu Doğum münasebetiyle köylülerde hocaları için yemekli Kutlu Doğum programı yaparak 200 vatandaşı aynı sofranın etrafında buluşturdu. Aralarında 70 yaşını geçmiş kadınlarında olduğu kursiyerlere aynı zaman da ödül ve belge verildi.

    Kurslara verdiği desteklerle birçok etkinlikte yer alan ve yemek programına da katılan İlçe Müftüsü Ahmet Yıldız, burada yaptığı konuşma da gönül tahtımızın eşsiz sultanı olan Peygamber Efendimiz için yapılan programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Birlik ve beraberliğin en büyük timsalinin Hz Peygamber olduğunu ifade eden Müftü Yıldız, ''Alemlerin sultanı Efendimiz için düzenlenen Kutlu Doğum yemeği çok anlamlı oldu. Köylü kardeşlerimizin bu programları umuyorum ki tüm ülkemize örnek olmasıdır.'' dedi.

    Kurs hocası Meral Aşık ise dayanışma usulü ile kutlu doğum yemeği düzenlendiğini ve Ali Ören köylülerinin büyük bir birlikteliğe ev sahipliği yaptığını aktardı. Kur'an kursuna gelen ve eğitimlerini başarı ile tamamlayan çok sayıda vatandaş olduğunu dile getiren Aşık, ''70 yaşından büyük kardeşlerimiz burada Kuran-ı Kerim öğrendi. Bu gerçekten kelimelerle ifade edilecek bir duygu değil, 4 ay gibi kısa bir sürede birlik ve beraberlik adına büyük başarılar sağlandı. Çocuklarımıza balonlar içerisinde hadis-i şerif oyuncak vb gibi hediyeler verildi. Bu köyümüze ilk defa bir kuran kursu açıldı. Bunda müftülüğümüzün büyük payı bulunuyor. İlk defa Ali Ören köyünde bir Kutlu Doğum programı yapıldı. Köydeki genç arkadaşlarımız gelecek yıl için daha büyük bir program yapılmasını istiyorlar. Köylülerimiz kendileri bu yemeği tertip ettiler. Hepsi el ele vererek Peygamber Efendimiz için herkesi aynı sofrada buluşturdular.'' dedi.

    Programda duygulu anlar yaşanırken kursun verdiği faydaların göz önünde bulundurulacağı ve faaliyetlerinin artarak devam edeceği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası