Ege Postası
Geri

Kuzey Almanya’da sular çekiliyor, afet alarmı kaldırılıyor

Almanya'da 30 binden fazla insanı evinden ve işyerinden eden selin en son vurduğu Kuzey Almanya’da da hayat normalleşmeye başladı.Suların çekilmesiyle birlikte Aşağı Saksonya eyaletinin Lüchow-Dannenberg kentinden başlayarak afet alarmı kaldırıldı....
Kuzey Almanya’da sular çekiliyor, afet alarmı kaldırılıyor
Haberler / Dünya
17 Haziran 2013 Pazartesi 10:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'da 30 binden fazla insanı evinden ve işyerinden eden selin en son vurduğu Kuzey Almanya’da da hayat normalleşmeye başladı.

Suların çekilmesiyle birlikte Aşağı Saksonya eyaletinin Lüchow-Dannenberg kentinden başlayarak afet alarmı kaldırıldı. Schleswig Holstein eyaletinde de selden en çok etkilenen Lauenburg’da suların çekilmeye başlamasıyla birlikte halk rahat nefes almaya başladı.

Sel mağdurlarına yapılacak maddi yardımlar için çalışmalar da son aşamaya geldi. Geçtiğimiz hafta Başbakan Angela Merkel’in sel bölgesini ziyaretinden sonra eyalet başbakanları ile yaptığı toplantıda alınan karar neticesinde onaylanarak imzalanan 8 milyar Euro önümüzdeki günlerde mağdurlara ödenecek.

İlk etapta Schleswig Holstein için 1 milyon Euro acil yardım yapılacak. Eyaletin Başbakanı Torsten Albig sel bölgesinde çok sayıda insanın durumunun dramatik olduğunu belirterek, “Elbe nehri kenarında yaşayan insanları yalnız bırakmayacağız. Mağdurlar için onayladığımız 1 milyon Euro’ya ek olarak federal bütçeden aynı rakamın verilmesiyle birlikte 2 milyon Euro ayırmamız beni fazlasıyla rahatlattı." dedi.

Maddi yardımlar kişi başına yetişkinler için 500, aile için 2 bin 500 Euro ile sınırlandırılırken, bina sahipleri 5 bin Euro’ya kadar yardım alabilecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası