Ege Postası
Geri

Kuzey Irak bölgesinden 31 öğrenci Vakfıkebir’de ağırlandı

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi'nde Süleymaniye Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan 31 öğrenci, Trabzon’un Vakfıkebir ilçesini ziyaret etti. 31 öğrenci ve Süleymaniye Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi...
Kuzey Irak bölgesinden 31 öğrenci Vakfıkebir’de ağırlandı
Haberler / Genel
8 Temmuz 2013 Pazartesi 14:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi'nde Süleymaniye Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyan 31 öğrenci, Trabzon’un Vakfıkebir ilçesini ziyaret etti. 31 öğrenci ve Süleymaniye Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Muhammet Nursi, ilçeye gelişinde esnaflar tarafından karşılandı. Yapılan karşılama töreninin ardından ilçe gezildi ardından Kadife Sofra'da yemek verildi.

Yemek sonrası konuşma yapan esnaf Murat Turan, Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi'nde Süleymaniye Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde, bizi ziyaretlere gelen misafirlerle kurulan sevgi köprülerini daha da sağlamlaştırmak adına atılan bir adım olduğunu ve bu ziyaretin iki ülke arasındaki kültürel etkileşimin daha da devam ettiğini söyledi. Dünya çocuklarının birbirleriyle kurdukları sıcak dostlukların uzun yıllar devam etmesi dileğinde bulunan Turan, ülkeler arasındaki barış ve kardeşliğin de bu ziyaretler vesilesiyle daha da kuvvetlendiğini kaydetti.

Öğrencilerin başka bir ülke veya bölgenin kültürlerle tanışmasını ve buradaki insanlarla tanışıp kaynaşmaları amacı ile gezi düzenlediklerini söyleyen Süleymaniye Devlet Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim görevlisi Muhammet Nursi, bu tür kültürel gezilerin iki ülke arasındaki kültürel ve insanlarının birbirlerini yakından tanıması adına çok önemli olduğunu, Vakfıkebir’de kendilerini ağırlayan esnafları da Kuzey Irak’ta ağırlamak istediklerini belirtti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası