Ege Postası
Geri

Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Kraft çifte vatandaşlık sözü verdi

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft, federal seçimlerde önce bir camiyi ziyaret ederek çifte vatandaşlık sözü verdi.Unna DİTİB Merkez Camii'ni ziyaret eden Kraft, camide halkla sohbet etti ve “Göçmenlerin...
Kuzey Ren Vestfalya Başbakanı Kraft çifte vatandaşlık sözü verdi
Haberler / Dünya
6 Eylül 2013 Cuma 16:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Başbakanı Hannelore Kraft, federal seçimlerde önce bir camiyi ziyaret ederek çifte vatandaşlık sözü verdi.

Unna DİTİB Merkez Camii'ni ziyaret eden Kraft, camide halkla sohbet etti ve “Göçmenlerin iyi yanlarından çok az söz ediliyor.” dedi. Göçmenlerin artık iş veren konumuna geldiklerine değinen Başbakan Kraft, asıl problemin sosyal konularda olduğunu dile getirdi ve “Cami dernekleri ve Türk iş adamlarını ziyaret ediyorum. Böyle kuruluşlarında olmasına ayrıca saygı duyuyorum. Bizleri bu seçimde desteklerseniz, entegrasyon konusunu aşacağız. Entegrasyon sorunumuz yok bizim artık. Almanya’da doğan her dört çocuktan birisinin göçmen.” diye konuştu.

Göçmenlerin Almanya için bir fırsat olduğuna değinen, Kraft, çifte vatandaşlık sözü verdi. Kraft, seçimleri kazanmaları durumunda, “Toplu sözleşme ücretlerini güçlendirerek, her yerde yasal asgari ücretin uygulanması sağlanacak. Üstelik, aynı iş için aynı ücret emeğin karşılığı verilecek. Eğitim için 20 milyar Euro ek yatırım yapacağız. Federal hükümet ve eyaletler arasında eğitim alanında daha fazla iş birliği sağlayıp herkese eğitim hakkı tanıyacağız.’’ sözü verdi.

Emeklilik konusuna da değinen Kraft, “45 yıl boyunca sigortalı olan 63 yaşından itibaren tam emeklilik aylığı alacak. Üstelik kazanç azaldığında indirim olmadan en az 850 Euro tutarındaki dayanışma emekliliğiyle çok sayıda emeklinin eline şimdikinden daha fazla geçecek. Vatandaşların sigortası da sağlık ve bakımda iki sınıflı topluma son verilecek.’’ dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası