Ege Postası
Geri

LYS'de başarılı olan Erkul Eğitim Kurumları öğrencisi, otomobille ödüllendirildi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye 94'üncüsü olan Erkul Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Serenay Ersoy'u otomobille ödüllendirdi.    Büyükşehir...
LYS'de başarılı olan Erkul Eğitim Kurumları öğrencisi, otomobille ödüllendirildi
Haberler / Güncel
1 Ekim 2013 Salı 16:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye 94'üncüsü olan Erkul Eğitim Kurumları bünyesindeki Özel Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Serenay Ersoy'u otomobille ödüllendirdi.

    Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli'nde LYS'de ilk 100 giren öğrencileri otomobille ödüllendirmeye devam ediyor. Geçen yılki LYS'de Türkiye 94'üncüsü olan Özel Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi öğrencisi Serenay Ersoy'un otomobilini teslim etmek için lisede tören düzenlendi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, davetliler ve öğrenciler katıldı.

    Hacettepe Tıp Fakültesi'nde öğrenim gören Serenay Ersoy, başarısının arabayla ödüllendirildiği için mutlu olduğunu söyledi. Geçen yıl ehliyet aldığını belirten Ersoy, araba kullanmada sıkıntı yaşamayacağını kaydetti. Ersoy, başarısın da okulunun yanı sıra ailesinin de katkısının olduğunu belirterek, "Bana katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Çalışınca oluyor." dedi.

    Lise Müdürü Hilmi Öz de Büyükşehir Belediyesi'nin LYS'de ilk 100'e giren öğrencileri otomobille ödüllendirdiğini kaydetti. Bu sene okullarından Serenay Ersoy'un otomobil aldığını belirten Öz, şunları söyledi: "Tabi ki Erkul Eğitim Kurumları Özel Tunagür Anadolu ve Fen Lisesi olarak bu bizim ilk başarımız değil, 2011 LYS'de de 2 öğrencimiz 2 araba almıştı. 2013 LYS'de yine okulumuz ilk yüzde 3 öğrenci, 10 derece; ilk binde 10 öğrenciyle 94 derece elde etti. Dolaysıyla hem geçen yıl araba aldık, hem bu yıl araba aldık. Önümüzdeki yılda 3 arabayı hak etmiş durumdayız. Bu başarıda Serenay Ersoy'un ailesi, kendisi ve okul öğretmenlerimizin fedakarane çalışmaları neticesinde olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmalar devam ettikçe Erkul Eğitim Kurumları hem Kocaeli'ni hem ülkemizi ulusal ve uluslararası standartlarda temsil etmeye devam edecektir. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi'ne de otomobil ödülünden dolayı teşekkür ediyorum."

    İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Kazım Kurtoğlu ise öğrenciyi ve okulu başarılarından dolayı tebrik etti. Başiskele Belediye Başkanı Hüseyin Ayaz, başarının ödüllendirilmesi amacıyla bir araya geldiklerini dile getirdi. Ayaz, Erkul Eğitim Kurumları'nın başarılarından söz etti. Başiskele Kaymakamı Ali Partal da başarının öğrencinin çalışmasıyla gelmediğini, uzun soluklu bir süreç olduğunu bu kapsamda aile, okul ve öğretmenlere çok iş düştüğünü anlattı.

    Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise Serenay Ersoy'u başarılarından dolayı tebrik etti. Karaosmanoğlu, otomobilleri gençleri teşvik etmek amacıyla verdiklerini belirterek, "Bir hedef koyduk, koyduğumuz hedef Kocaeli'de o öğretim yılında bir okulumuzdan mezun olacak. Ailesine Kocaeli'nde yaşıyor olacak. Kendi branşında, o branşta kayıt yaptıracak. Kriterler belli hedef belli. Koşuyoruz. İlk yüze giren vaat ettik. İlk yüze giren, Kocaeli'nden yüze kişi girdi. Yüzünün de otomobilini hazırlıyoruz endişe yok. İlk yüze girenlerinin tamamı vereceğiz. Niye böyle bir şey yaptık. Bu benim fikrim. Para konur cebe gider arabanın adı vardır. Unutulmaz bir hatıradır. Sevgili çocuklar size teşvik etmek için bu törenleri yapıyoruz yani herkes duysun, bir başarı elde edildi bu başarıyı ödüllendirmek eğitim olmazsa olmazı. Güzel şeyler ödüllendirilir." diye konuştu. Tören sonunda Karaosmanoğlu, otomobilin anahtarını Ersoy'a teslim etti. Ersoy, dışarıda bekleyen otomobiline bindikten sonra kısa bir tur attı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası