Ege Postası
Geri

Laricani: İran Türkmenistan’a deneyimlerini aktarmak için hazır

İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve beraberindeki heyet, Türkmenistan’da temaslarda bulunuyor. İranlı konuk, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüştü. Görüşmeye, Meclis Başkanı Laricani’ye bu ziyaretinde eşlik...
Laricani: İran Türkmenistan’a deneyimlerini aktarmak için hazır
Haberler / Dünya
7 Eylül 2013 Cumartesi 13:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İran Meclis Başkanı Ali Laricani ve beraberindeki heyet, Türkmenistan’da temaslarda bulunuyor. İranlı konuk, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile görüştü. Görüşmeye, Meclis Başkanı Laricani’ye bu ziyaretinde eşlik eden İran Petrol Bakanı Bijen Zengene de katıldı.

Türkmen ve İran basınında yer alan haberlere göre, İran Meclis Başkanı Laricani, Türkmen yetkilileri ile yaptığı görüşmesinde, Türkmenistan ile tecrübelerini paylaşmaya hazır olduklarını kaydetti. Türkmenistan Meclisi’nde konuşan Laricani, İran ile Türkmenistan’ın iki komşu ülke olduğunu ve uzun yıllardır güzel ilişkiler kurduklarını belirtti. Türkmenistan ile bütün alanlarda işbirliği yapmak istediklerini söyleyen Laricani, Türkmenistan ile bin 200 kilometrelik ortak sınırı paylaştıklarını, İran’in 3 eyaletinin Türkmenistan ile sınırı bulunduğunu söyledi. Meclis Başkanı, söz konusu eyalet temsilcilerinin Türkmenistan'da olduğunu ve ticari ve ekonomik ilişkileri kuvvetlendirmek için görüşmeler yapacaklarını kaydetti.

Laricani, iki ülke arasında hem ekonomi hem de kültür alanında 100’ün üzerinde anlaşma imzalandığını belirterek, bu anlaşmaların karşılıklı çıkara dayalı işbirliğinin arttırılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.
İran Meclis Başkanı Laricani ve beraberindeki heyet, temasları kapsamında tarihi Merv şehrini ziyaret edecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası