Ege Postası
Geri

Lastik botta yakalandılar

Jandarmanın Urla ve Seferihisar'da düzenlediği operasyonlarda 114 kaçak yakalandı. İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında da 44 düzensiz göçmen ele geçirildi.
Lastik botta yakalandılar
Haberler / Güncel
10 Aralık 2018 Pazartesi 10:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'de, jandarma ve sahil güvenlik, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçme hazırlığındaki, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 158 kaçak göçmen yakalandı. 

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, geçen cuma günü Urla ilçesine bağlı Uzunkuyu Mahallesi'nin Kokar Koyu mevkiinde, bu sabah da Seferihisar'a bağlı Ürkmez Mahallesi'nde, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçme hazırlığında olan kaçak göçmenlere yönelik operasyonlar düzenledi. Operasyonlarda, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 44'ü Suriye, 22'si Kongo, 27'si Orta Afrika, 16'sı Filistin, 2'si Libya, 1'i Angola, 1'i Cezayir, 1'i Yemen uyruklu 114 kaçak göçmen yakalandı.

Ayrıca, bir otomobil, bir lastik bot ve bu bota ait motor, 1 cep telefonu ve bir de akü ele geçirildi. Gözaltına alınan kaçak göçmenler, sağlık kontrollerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi. 

Kaçak geçişleri organize eden şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

DİKİLİ'DE OPERASYON

İzmir'in Dikili ilçesinden lastik botla, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmeye çalışan 44 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

Dikili'nin Madra Çayı önlerinde devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik botundaki görevliler, geçen cumartesi günü saat 21.00 sıralarında, içinde bir grup kaçak göçmenin bulunduğu lastik botu belirledi. Durdurulan lastik bottaki, 43'ü Afganistan, 1'i İran uyruklu olmak üzere toplam 44 kaçak göçmen yakalandı. 11'i erkek, 12'i kadın ve 21'i çocuk olan 44 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik botuna alınarak kıyıya getirildi. Kaçaklar, kimlik tespit işlemi sonrası İl Göç İdaresi'ne teslim edildi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası