Ege Postası
Geri

Lokman Fazla, Don Kişot gibi mücadele etti ve sonuç…

Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla tek başına verdiği hukuk mücadelesini kazandı. Bundan böyle meskun mahalde inşaat yapacak olanlar yol için ilçe belediyelerine, kanal ve içme suyu için İZSU’ya para ödemeyecek
Lokman Fazla, Don Kişot gibi mücadele etti ve sonuç…
Haberler / Yerel Politika
21 Temmuz 2013 Pazar 15:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber Servisi-  Buca Belediyesi Bağımsız Meclis Üyesi Lokman Fazla, yaklaşık 30 yıllık bir hatayı verdiği hukuk mücadelesiyle sona erdirdi. Meskun mahallerde ilçe belediyelerinin yol, İZSU’nun kanal ve içme suyu bedeli adı altında aldığı paranın yasalara aykırı olduğunu ortaya çıkaran Lokman Fazla, verdiği mücadeleyi şu sözlerle özetledi.

 KANUNDA YERİ YOK

3194 sayılı yasa maddesi hükmü gereğince yol, kanal ve içme suyu bedelleri yalnızca İmar Planı’nda bölgenin gelişme alanlarında kalan alanlarda alınmasını belirtmektedir. Diğer bir deyişle gelişme yani İnkişaf alanında yeni inşaat yapacak vatandaşların yol, kanal ve içme suyu bedelini ödemesi gerekir. Fakat İzmir’deki tüm belediyeler inşaat yapılacak arsanın gelişme alanı dışında kalan yerleşik meskun alanda inşaat yapılsa bile, kanunda yeri olmadığı halde ilçe belediyeleri yol, İZSU ise kanal ve içme suyu bedeli alıyorlardı. 1983’ten beri bu yanlış uygulama devam ediyordu. Defalarca başvurmama rağmen ilgili kurumlar bu yanlışı devam ettirdiler. Mazeretleri 1983 yılında alınan Plan Notuydu. O plan notuna göre İzmir 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı özel işaretler paftasında yer alan ‘Plan notlarının uyulması zorunlu diğer şartlar başlıklı bölümünün 9.maddesinde belirtilen’ Meskun bölgede dahi olsa, yol, kanal bedeli ödemeyenler için inkişaf bölgesi hükümleri geçerlidir.

 MÜFETTİŞLER BENİ HAKLI BULDU

 2010’dan bu yana konuyla ilgili verdiğim mücadele sonuç verdi. İçişleri Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzman bilirkişiler ile müfettişlerinin yapmış olduğu inceleme neticesinde haklı bulundum. Uygulamanın İmar Kanunu’nun 23.maddesine aykırı olduğu tescillenmiş oldu. Bu karara istinaden Büyükşehir Belediyesi’ne yapmış olduğum başvuruya 08.04.2013 tarih ve 611 sayılı karar ile yasaya aykırı olan plan notu kaldırıldı.

 KONAK VE KARABAĞLAR ARTIK ALMIYOR AMA BUCA!

Plan notu kaldırılmasından dolayı Konak ve Karabağlar Belediyeleri artık meskun mahallerden yol bedeli almamaktadır. Ancak Buca Belediyesi almaya devam ederek suç işlemektedir. Aynı şekilde İZSU da kanal ve içmesuyu bedeli almaya devam ediyor. Bu bedeller alınamaz.

 ALMAYA DEVAM EDERLERSE…

Yetkilileri uyarıyorum. Yasaya aykırı şekilde bu bedelleri almaya devam ederlerse suç duyurusunda bulunacağım. Hiçbir kurum halktan yasada bukunmayan bedeli alamaz. Bu görevlere seçildiysek halkın hakkını korumak ve kollamak için seçildik. Boş oturmaya, yan gelip yatmaya gelmedik. Hiçbir zaman parmak kaldırıp, parmak indiren bir meclis üyesi olmadım. Herkes halkın sorunlarına duyarlı olmalı. Aldığım sorumluluk gereği halkın mefaatine olan konularda hukuk kuralları ve yasalar içinde mücadeleye devam edeceğim.



 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası