Ege Postası
Geri

Lübnan'dan dönen Mehmetçikler için karşılama töreni düzenlendi

Birleşmiş Milletler bünyesinde hizmet verdikleri Lübnan’dan dönen Türk askerleri için İskenderun Limanı’nda karşılama töreni düzenlendi. 7 aydır vatanlarından ayrı kalan askerlerin ailelerine kavuşma anlarında duygulu anlar yaşandı....
Lübnan'dan dönen Mehmetçikler için karşılama töreni düzenlendi
Haberler / Güncel
2 Eylül 2013 Pazartesi 11:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birleşmiş Milletler bünyesinde hizmet verdikleri Lübnan’dan dönen Türk askerleri için İskenderun Limanı’nda karşılama töreni düzenlendi. 7 aydır vatanlarından ayrı kalan askerlerin ailelerine kavuşma anlarında duygulu anlar yaşandı.

Tük Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG İskenderun A-1600 adlı askeri gemi ile limana sabah saatlerinde ulaşan 213 kişilik askeri birlik törenle karşılandı. İskenderun 39. Mekanize Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneler Hakan Atınç, birlik komutanı Binbaşı Serdan Canmaz’ı çiçekle karşıladı. Karşılama törenine 7 aydır vatan hasreti çeken Mehmetçiklerin aileleri de katıldı. İstiklal marşının okunması ve resmi geçit töreni sonrası ise aileler askerlerine kavuşmanın heyecanını yaşadı. Babalarına koşan çocuklar ve eşler ise 7 aylık hasretin ardından sağ salim birbirlerine kavuşmanın heyecanını yaşadı. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, asker aileleri ile görüştü. Asker aileleri de Türk ordusuna minnettar olduklarını ifade etti.

7 AYLIK İKİZLERİNİ İLK KEZ GÖRDÜ

Karşılama töreninde askerlerden Fatih Özdal'ın, 7 ay önce doğan ikizleri ile eşi Hasibe Özdal'a kavuşma anları ise duygulu anların yaşanmasına neden oldu. İkizlerine ve eşine sarılan Fatih Özdal, büyük bir mutluluk yaşadı. Fatih Özdal’ın 7 aydır yolunu gözleyen yakınları, doğum esnasında balarının ikizlerin yanında olmadığını ifade ederek, böylesi anlamlı bir törende kavuştukları için mutlu olduklarını ifade etti. Tören sonrası ikizlerini kucağına alan Fatih Özdal da hem vatanına, hem ailesine hem de yeni doğmuş bebeklerine kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 7 aydır Lübnan’da görev yaptıktan sonra İskenderun Limanı’na gelen askeri birliklerin bir kısmı tören sonrası gemilere bindi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası