Ege Postası
Geri

Lütfi Bayraktar, şahsı ve kurum hakkındaki söylentilere cevap verdi

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, uzun zamandır kendisi ve kurumuyla ilgili kamuoyunda paylaşılan söylentilere cevap verdi. Genel merkez binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi...
Lütfi Bayraktar, şahsı ve kurum hakkındaki söylentilere cevap verdi
Haberler / Güncel
2 Mayıs 2013 Perşembe 18:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, uzun zamandır kendisi ve kurumuyla ilgili kamuoyunda paylaşılan söylentilere cevap verdi.

Genel merkez binasında basın mensuplarıyla bir araya gelen Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, başta satışı sözkonusu olan gayri menkuller olmak üzere; Fiskobirlik'in dünden bugüne durumu, göreve geldiği günden bugüne Fiskobirlik'in borç yükünün son hali ile alakalı açıklamalarda bulundu.

Fiskobirlik'in herşeyden önce halkın bir kurumu olduğunun altını çizen Bayraktar, "2007'de bu kurum haciz altındaydı. Kurumun tüm gayri menkulleri için Şekerbank tarafından satış kararı alınmıştı. Deyim yerindeyse ölecekti bu kurum. Aslında herkes bu kurumun ne gibi zor şartlardan bugüne geldiğini biliyor. Ama kamuoyunda devamlı olarak "Hani fındık mı aldınız'" türünden eleştirilere muhatap oluyoruz." dedi.

Kurumun mal varlığının satışa sunulmasının kamuoyunda tepkilere neden olduğunu da hatırlatan Bayraktar, "Tabi ki bu kurumun bir kısım mal varlığını satacağız. Ve bu konuda da şeffafız. Eğer bir şeyleri satıp Şekerbank'a olan borcumuzu ödemeseydik zaten Şekerbank bu kurumun bütün mal varlığını satıyordu. Şunu çok net söylüyorum; bu kurumun borcu bitene kadar elimizde belli bir değere ulaşmış, ama kurumun asli işi ile irtibatlı olmayan ne varsa satacağız." diye konuştu.

Bayraktar, kurumun Görele'deki mal varlığının satışı hususundaki söylentilere de cevap verdi. Lütfi Bayraktar, "Her şeyden önce Görele'deki satışımızın iptalini gerektiren bir yargı kararı yok. Bu kurum ilk defa satış yapmıyor. Kaldı ki ihale yapıyoruz. Açık ihale. Madem ki çok peşkeş çekilen bir ihale, o zaman talip olun, gelip alın. Biz istiyoruz ki, simsarlar ve komisyoncular devreye girmesin. Gerçek alıcı ihaleye girsin istiyoruz. Ve çok net söylüyorum ihalenin şartname sebebiyle iptalini gerektirecek bir yargı kararı varsa istifa ederim buradan." dedi.

Fiskobirlik'in son durum itibariyle ne kadar borcunun olduğuna dair soruya cevap veren Bayraktar, "Biz gelmeden önce borç 104 milyon liraydı. Şu an için üreticiye olan borcumuz 20 milyon ve toplamda da 45 milyon borcumuz kaldı." diye konuştu.

Bu yılki rekoltenin ne olacağı yönündeki bir soru üzerine de açıklama yapan Bayraktar, "Bunun için net bir şey söylemek mümkün değil. Çünkü etki eden faktörler çok fazla. Yalnız benim tahminim 550-600 bin ton arasında olacağı yönünde." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası